Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: U masovnoj tuči povređen maturant ekonomske škole

rssBookmark and Share

Vranje 16.09.2015.

Učenik četvrte godine srednje Ekonomsko-trgovinske škole N.J. zadobio je povrede u tuči nakon što ga je napalo više đaka te škole u utorak oko 19.10 časova, posle završetka nastave.

ilustracija
ilustracija

Do tuče je, kako prenosi OK radio, došlo van školskog dvorišta, na potezu prema zgradama naselja „Ledena stena“.

Povređivanje N.J. u tuči potvrdio je portparol Policijske uprave Dragan Stamenković, uz opasku da još nisu poznate okolnosti pod kojima je do nje došlo.

On je još dodao da su policijski službenici obavili uviđaj po prijavi pomoćnika direktora škole.

- Oštećeni je pronađen i obavljen je razgovor sa njim u vezi sa okolnostima pod kojima je napadnut i povređen. Nije ukazao na izvršioce, nikoga nije imenovao kao napadača, tako da policija nastavlja dalji rad po ovom slučaju - kaže Stamenković.

Pomoćnik direktora Ekonomske škole, Bratislav Đorđević, za Portal OK radija najavljuje da će rukovodstvo škole u sredu popodne najverovatnije pokrenuti disciplinski postupak kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima se dogodila tuča. Fizičkom obračunu je, kako saznajemo, pasivno prisustvovalo ili u njemu aktivno učestvovalo dvanaest osoba od kojih su većina učenici druge godine ove škole.

- Bio sam u školi kada se to dogodilo. Došle su kod mene dve učenice da prijave incident u kome je, kako su rekle, njihov drug N.J. napadnut i pretučen. Učesnici u tuči su, između ostalog, učenici drugog i četvrtog razreda naše škole. Došlo je do povređivanja najmanje dva učenika. Čuo sam da je jedan proveo celu noć na Prijemno-trijažnom odeljenju bolnice, a učeniku N.J. koji je napadnet je pocepana majca i zadobio je određene povrede. Ne znamo tačno kakav je stepen tih povreda imajući u vidu da sinoć nije pristao da po pozivu direktora dođe u školu jer se plašio da ne bude opet napadnut - izjavio je  Đorđević za portal OK radija.

Pomoćnik direktora škole dodao je da je slučaj prijavljen dežurnoj službi Policijske uprave.

- Nije nam poznat razlog zbog koga je došlo do fizičkog obračuna, nismo stigli da obavimo razgovor sa svim učesnicima mada su nam imena nekih već poznata. Mi ćemo, mimo istrage policije, povesti disciplinski postupak. Imajući u vidu broj učesnika u tuči, situacija je vrlo komplikovana. Tek ćemo u disciplinskoj proceduri razjasniti sve okolnosti. Učenici, međutim, moraju da znaju da nezavisno od toga da li su u učionici ili u gradu podležu disciplinskoj odgovornosti, da se ne mogu tako ponašati i da ćemo to uvek sankcionisati - rekao je Đorđević.

Sve se desilo u momentu kada, prema zvaničnoj statistici policije, vršnjačko nasilje u Vranju jenjava (2013/14 zabeležena samo četiri slučaja) i kada se tvrdi da je češće među učenicima osnovnih u odnosu na srednje škole.


#   Vranje   policija   Dragan Stamenković   nasilje   Ledena stena   ekonomska škola   vršnjačko nasilje   disciplinski postupak   Bratislav Đorđević   OK Radio   srednje škole
@okradio_rs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima