Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranjski piromani iznad zakona!

rssBookmark and Share

Vranje 18.11.2012. Izvor: B92

Gradonačlenik Vranja Zoran Antić kaže da se oni koji po gradu pale ne kriju, a da se oni koje policija privede, brzo nađu opet na slobodi.

Vranjski piromani iznad zakona!

"Ako vi odete u kafić ili disko i u 4 ujutru naručujete pesmu ne može nam niko ništa za piromane iz tri tačke i to prezentujete na Fejsbuku i na društevnim mrežama, za koga je to pitanje, za mene ili nekog dugog? Neko želi da bude nedodirljiv", kaže Antić.

U Vranju ne stradaju samo automobili već i objekti. Ovde se do 2009. nalazio restoran Kubura koji je neko digao u vazduh. A ovo je ostalo od kuće tridesetogodišnjeg ugostitelja Velimira Vukoslavovića. On kaže da je policiji rekao na koga sumnja, jer je, kako kaže, dobijao pretnje, ali da su ti ljudi, koje neće da imenuje, kako tvrdi, pod zaštitom policije.

"Sumnjam da iza toga stoje isti ljudi, jer sam u centru grada u Brankovoj pre mesec i po dana udaren u glavu na šta su inspektori i policija cela, pokušali taj slučaj da se zataška. Ja sam upozoravao i posle da mi je prećeno i par dana posle ispred kuće su me dojica sačekala sa fantomkama i palicama", kaže Vukoslavović.

Neke od njegovih prijatelja policija sumnjiči za neke od paljevina, ali Vukoslavović tvrdi da su policiji na meti jer im, citiramo, „ne ćute“.

"Mojim prijateljima svaki drugi dan upadaju u pretres, uznemiravaju roditelje, nikad nikome nisu ništa našli. To su mladi momci, normalni, hoće da rade posao, evo sad otvaramo kafić. Ako već imaju dokaze, neka dođu i uhapse. Smešan je način njihovog rada", kaže Vukoslavović.

O tome šta se zapravo dešava u vranju, i o optužbama na račun policije, želeli smo da razgovaramo sa načelnikom PU Vranje Slađanom Velinovićem, ali njemu MUP Srbije nije dozvolo da govori za B92.

Novinar Vranjskih Dejan Dimić godinama piše o kriminalu. Kaže da svi u gradu znaju šta se dešava, ali da se iz straha ćuti. Smatra das u poslednja dešavanja u gradu pokušaj zaštite interesa finansijski moćnih ljudi.

"Iz te finansijske moći iskorišćenja te moći proizilaze ta krivična dela. Ugroženi su im interesi, pa onda angažuju neke ljude kako bi oni izvršenjem nekih krivičnih dela upozorili ove koji žele da ih spreče da se bave tim prljavim poslovima", kaže Dimić.

I sve se ovo dešava u mestu koje je, statistički, četvrti grad u Srbiji po bezbednosti. Stanovnici Vranja, kada im se to pomene, najčešće samo odmahnu rukom.


#   Vranje   policija   PU Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima