Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaposleni u vranjskom Odseku lokalne poreske uprave proneverili više miliona

rssBookmark and Share

Vranje 15.09.2017. Južna Srbija Info

Juče je u Skupštini grada Vranja održana konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali zamenik gradonačelnika Nenad Antić, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković i gradski većnik Ivan Stanković, povodom sumnje da su lokalnoj Poreskoj upravi urađene određene nezakonite radnje.

Zaposleni u vranjskom Odseku lokalne poreske uprave proneverili više miliona

Novinarima se, najpre, obratio Dušan Aritonović, koji je rekao da su juče u prostorijama Gradske uprave, u Odseku lokalne poreske administracije od strane pripadnika Policijske uprave Vranje oduzeti službeni spisi i kompjuterska oprema, jer postoje osnovane sumnje da su izvršene određene nezakonite radnje. On je dodao da je u toku istražni postupak i da će više informacija biti dostupno tek po završetku istrage. ,,Gradsko rukovodstvo spremno je da pruži punu podršku i saradnju policiji i tužilaštvu u rasvetljavanju eventualnog krivičnog dela i da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, naročito kada su u pitanju budžetska sredstva, odnosno novac građana. Želim da se zahvalim i pohvalim rad tužilaštva i policije i ističem da je ovaj slučaj još jedan dobar pokazatelj da institucije sistema dobro funkcionišu i da se postupa bez ikakve tolerancije“, istakao je Aritonović.  Zamenik gradonačelnika Nenad Antić dodao je da postoji osnovana sumnja da je u pomenutom odeljenju Gradske uprave učinjeno krivično delo, kojim je budžet grada oštećen u višemilionskom iznosu. ,,Formirana je Komisija koja će pomoći pripadnicima policije u smislu pružanja tražene dokumentacije i podataka, a u cilju rasvetljavanja ovog slučaja. Postoji pretpostavka da nije u pitanju samo ova godina, već da je takav mehanizam postojao godinama unazad, ali će istraga to razjasniti. Ovo je pravi primer da ova vlast želi odlučno da se bori protiv korupcije i kriminala i da niko nije iznad zakona“, zaključio je Antić. Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković,  potvrdio je odlučnost rukovodstva  da se beskompromisno bori sa svakim vidom korupcije u cilju njenog iskorenjivanja.  Ivan Stanković, gradski većnik za finansije istakao je da je u zadnjih godinu i po dana evidentirano 1.000 novih poreskih obveznika, čime su sredstva u budžetu znatno uvećana. "Takav trend će biti nastavljen i u narednim godinama i niko neće biti izuzet od  plaćanja zakonskih obaveza", rekao je Stanković.
 


#   Vranje   Dejan Tričković   Poreska uprava   PU Vranje   Gradski većnik   Nenad Antić   krivično delo   pronevera   Ivan Stanković   Dušan Aritonović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima