Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

rssBookmark and Share

15.03.2017. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući potpisan je Memoranduma o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grada Niša, koji su potpisali državni sekretar Stana Božović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović uz prisustvo ambasadora Švedske Nj.E. Jana Lundina.

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Potpisivanje memoranduma istovremeno označava  početak pripreme tehničke dokumentacije za implementaciju Projekta sakupljanja i prerade otpadnih voda u Gradu Nišu, koji finansira Vlada Švedske kroz Švedsku agenciju za međunarodni razvoj i saranju – SIDA, a u okviru programa „Podrška razvoju infrastrukture u oblasti zaštite životne sredine” (PEID).

Projekat podrazumeva pripremu tehničke dokumentacije u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije koja će omogućiti početak radova na izgradnji infrastrukture za sakupljanje i preradu otpadnih voda u Nišu: izgradnju novih kolektora, sanaciju dela postojećih, proširenje kolektorske mreže, izgradnju gradskog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i za dodatni tretman mulja. Projekat sprovode Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grad Niš, a glavni donator je Švedska u sklopu razvojne pomoći Srbiji na putu ka članstvu u EU.


#   Darko Bulatović   Švedska   Ministarstvo poljoprivrede   otpadne vode   prečišćavanje   Jan Lundin
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima