Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izletišta spremna za predstojeće praznike - apel za čuvanje prirode i mobilijara

rssBookmark and Share

Niš 26.04.2019. Južna Srbija Info

U susret predstojećim uskršnjim i prvomajskim praznicima, sva izletišta na području Gradske opštine Pantelej, počev od prostora na Čegru, preko Dabila na putu do najpopularnijeg izletišta na Kameničkom visu, spremna su za mnogobrojne izletnike koji višednevni odmor tokom neradnih dana nameravaju da provedu u prirodi, u najbližoj okolini Niša.

Foto: TON
Foto: TON

U skladu sa prognoziranim vremenskim uslovima, veliki priliv izletnika očekuje se već tokom vikenda i uskršnjih praznika dok, već tradicionalno na Kameničkom visu, najveći broj ljudi okuplja „prvomajski uranak“, na prvi dan praznika rada.

Povodom očekivanih masovnijih okupljanja na ovim izletištima apeluje se na odgovoran odnos izletnika prema prirodi i uređenim izletničkim prostorima. To se prvenstveno odnosi na strogu zabranu paljenja vatre u šumi, s obzirom da postoje predviđena i uređena mesta za roštiljanje i korišćenje vatre u kontrolisanim uslovima, kao i na obavezu posetilaca da za sobom pokupe izletnički otpad i odlože u postavljene kontejnere koje će JKP Medijana tih dana intenzivnije prazniti.

U cilju očuvanja prirode i postojećeg izletničkog mobilijara koji su učestalo na meti vandala, istovremeno će u dane praznika na terenu biti prisutni opštinski komunalni inspektori i komunalna policija. Pored kontrolne, uloga opštinskih inspektora biće da izletnicima omoguće odlaganje otpada podelom vreća za smeće i podsticajnim nagradama za najaktivnije izletnike i ujedno najagilnije čuvare prirode. Prigodne nagrade obezbeđene su u saradnji sa kompanijama koje će u dane prvomajskih praznika na izletištu Kameničkji vis imati svoje promotivne akcije i najvrednijim izletnicima podeliti svoje robne poizvode za svaku sakupljenu vreću izletničkog otpada.

Za zainteresovane posetioce Kameničkog visa, na dan 1.maja, Gradska opština Pantelej, kao i svih proteklih godina, obezbedila je besplatan prevoz do ovog popularnog izletišta. U skladu sa ustaljenom praksom iz prethodnih godina autobus bi prevozio izletnike na relaciji: polazak sa stajališta kod Učiteljskog doma, sa usputnim stanicama u Jagodin mali i ul.Kosovke devojke, preko Vinika i sela Kamenica do parkinga na izletištu Kamenički vis, po sledećem režimu :

-polasci sa stajališta kod Učiteljskog doma prema Kameničkom visu, na svaki parni sat, počev od 6,00 do 18,00,

-povratak sa Kameničkog visa, na svaki neparni sat, počev od 7,00 do 21 sat.


#   Niš   Uskrs   besplatan prevoz   Kamenički vis   komunalna policija   GO Pantelej   Praznik rada   Gradska opština
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima