Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još bez pijaće vode u Vlasotincu

rssBookmark and Share

Vlasotince 03.12.2017.

Zbog obilnih padavina Opštinski štab za vanredne situacije Vlasotinca proglasio je vanrednu situaciju u delu ove opštine. Građani još nemaju pijaću vodu, ali je počela sanacija vodozahvata i ubacivanje reke Rastavnice u vodosistem, čiji je kvalitet bolji od kvaliteta reke Vlasine.

Još bez pijaće vode u Vlasotincu

Noć je u Vlasotincu bila mirna, padala je slaba kiša, ali nove padavine ovog jutra donose zabrinutost.

Nivo reke Vlasine je u odnosu na subotu u ovo vreme opao za jedan metar i nema ugroženih domaćinstava.

Vanredna situacija u Vlasotincu i pet sela proglašena je iz preventivnih razloga kako bi se angažovala dodatna mehanizacija.

Svaka jača padavina donosi iste probleme – kada se reka zamuti, fabrika vode ne može da je prečisti, tako da dolazi do prekida u vodosnabdevanju a bujični vodotoci se izlivaju na lokalnim putevima.

Predsednk opštine Zoran Todorović je rekao za RTS da je Vlada Srbije razumela problem i odobrila sredstva preko Kancelarije za javna ulaganja.

"Počela je sanacija vodozahvata i ubacivanje reke Rastavnice u vodosistem čiji je kvalitet mnogo bolji od Vlasine", rekao je Todorović.

Ističe da je ovo drugi put za šest meseci da je oštećena putna infrastruktura u naseljenim mestima gde je proglašena vanredna situacija i dodaje da je Vlada odobrila sredstva i za neke infrastrukturne objekte.

Vlasotince nakon dva dana ima vodu, ali samo tehničku. Dok tri uzastopna uzorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu ne potvrde ispravnost vode, gradom će kružiti cisterne.

Svetlana Panić Conić, RTS

video...

Komentara: 0


#   Vlasotince   vanredno stanje   Zoran Todorović   vanredna situacija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima