Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još jedan dan za plaćanje poreza na imovinu

rssBookmark and Share

14.05.2015. S.L. Južna Srbija Info

Rok za plaćanje poreza na imovinu istuče u petak, a prema dodadašnjim podacima Uprave za finansije u Nišu, odziv građana je slab.

Poreska uprava, Foto: www.ingpluspro.com
Poreska uprava, Foto: www.ingpluspro.com

15. maj je rok za plaćanje druge akontacije za 2015.godinu. Prethodna akontacija je dospela za plaćanje 18. februara, i tada je bio dobar odziv, sada je slabiji, kažu u Upravi za finansije u Nišu, i podsećaju da od 16. maja počinje da teče kamata na drugu akontaciju ako nije plaćena. Nema potrebe da obveznici vezuju drugu akontaciju sa dostavljanjem rešenja za 2015. godinu, izrada rešenja je u toku, rešenja se svake godine dostavljaju juna meseca građanima, a malo je komplikovanija procedura za štampu i izradu rešenja za veliki grad kao što je Niš. Ali to ne oslobađa građane plaćanja, druga akontacija se plaća u visini prethodne, kao što su plaćali u februaru. Onda kada dobiju rešenje, imaju 15 dana da, ako ima uvećanja, uplate razliku, ako je po rešenju iznos manji, onda su u pretplati, i to će moći da koriste kao umanjenje za treću ratu, koja je u avgustu, kažu u Upravi za finansije.

U Nišu ima oko 90.000 poreskih obveznika, a ovih dana uplaćuje po hiljadu do dve, juče je porez na imovinu, drugu akontaciju, uplatilo 2.300 obveznika, prema podacima iz Uprave za finansije.


#   Poreska uprava   rok za plaćanje   porez na imovinu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima