Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kontejneri stižu u vranjska sela

rssBookmark and Share

04.05.2011. Autor: V. R.

Uspešno očišćeno priobalje Južne Morave kod Vranja i Vranjske Banje i uklonjene divlje deponije

Kontejneri stižu u vranjska sela

Vranje - Koordinator štaba za čišćenje Južne Morave i zamenik gradonačelnika Vranja dr Igor Andonov ocenio je za Danas da je prva akcija čišćenja priobalja Južne Morava kod Vranja i Vranjske Banje uspešno organizovana te da su uklonjene sve divlje deponije na ovom području.

- Do kraja meseca nastojaćemo da obezbedimo kontejnere za odlaganje otpada u selima uz korito reke Južne Morave i na taj način sprečimo stvaranje novih divljih deponija. Na ovaj način očekujemo i uvođenje komunalnog reda uz koordinaciju sa komunalnom policijom - najavio je Andonov. Ostaje otvoreno pitanje da li će žitelji pomoravskih sela u vranjskoj opštini nakon postavljanja kontejnera za odlaganje otpada biti obavezni da iznošenje plaćaju Javnom preduzeću „Komrad“, kao što to čine žitelji na području grada.

U akciji čišćenja Južne Morave učestvovalo je više od hiljadu volontera sa juga Srbije, ali i drugih gradova, a nakon što je na internetu objavljen video zapis pod nazivom „Tužna Morava“. Akciju je podržalo i Ministarstvo za ekologiju i prostorno planiranje, a u okviru akcije „Očistimo Srbiju“.


#   selo   Igor Andonov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima