Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kraljevski par posetio Niš

rssBookmark and Share

13.09.2011. Autor : Stefan Radović

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetili su danas Niš i sreli se sa gradonačelnikom Milošem Simonovićem, a zatim su otvorili obdanište u Matejevcu, i deci podelili igračke i obrazovni materijal.

Kraljevski par posetio Niš

Njihova Kraljevska Visočanstva je u gradskoj kući dočekao gradonačelnik Miloš Simonović, a susretu su prisustvovale dr Elena Lejkok, velika prijateljica Njihovih Kraljevskih Visočanstva i dugogodišnja dobrotvorka našeg naroda i dr Julija Palmer, takođe uvažena gošća iz Velike Britanije.

Posle sastanka u Skupštini grada, Njihova Kraljevska Visočanstva, gradonačelnik Simonović, dr Elena Lejkok i dr Julija Palmer, prisustvovali su otvaranju obdaništa u Matejevcu. Ceremoniji je prisustvovao i Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. Jovan.

Na ceremoniji otvaranja prisutnima su se obratili Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, Miloš Simonović, gradonačelnik Niša,  Slaviša Dinić, predsednik opštine Matejevac, dr Lejkok i  Zoran Jonić, direktor obdaništa.

Prestolonaslednik Aleksandar je obraćajući se prisutnoj deci i njihovim roditeljima naglasio je:

-Draga deco, vama se danas otvara ovo divno obdanište, i ja vam želim da ga sa radošću koristite mnogo godina. Želeo bih da zahvalim Njegovom Preosveštenstvu Vladiki Jovanu i g-dinu Simonoviću na njihovoj podršci, kao i našoj dragoj prijateljici dr Lejkok koja već dugi niz godina pomaže našem narodu u Niškom okrugu kao i širom Srbije.

Obraćajući se prisutnima, Princeza Katarina je istakla je:

-Želela bih da se zahvalim našoj dragoj prijateljici dr Lejkok, koja je najzaslužnija što otvaramo danas ovu ustanovu. Dr Lejkok je dugogodišnji prijatelj i veliki dobrotvor našeg naroda i naše države, a posebno dece. Draga deco, budite uvereni da vas moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja uvek nosimo u svojim srcima.

Posle ceremonije otvaranja, Kraljevski Par i njihovi prijatelji su posetili Bolnicu za onkologiju i plućne bolesti u Knez selu, gde su ih dočekali prof. dr Rančić, direktor klinike, i prof. dr Boris Kamenov, direktor Kliničkog centra Niš, kao i mnogobrojni pacijenti koji su ih srdačno pozdravili.


#   Miloš Simonović   predsednik opštine   Zoran Jonić   Slaviša Dinić   Princeza Katarina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima