Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradnja novog parkinga, građani potpisuju peticiu - gradonačelnica objašnjava

rssBookmark and Share

Niš 18.11.2021. Niške vesti, Južna Srbija Info

Kod OŠ „Sveti Sava“ i Vizantijskog bulevara u Nišu, počeli su prvi radovi za izgradnju parkinga. Pojedini građani Niša pokrenuli su peticiju protiv izgradnje. Oni traže da se na tom prostoru, na kojem su se do 2016. godine nalazili otvoreni i zatvoreni sportski tereni, izgradi park.

Foto: B.Lj
Foto: B.Lj

U pozivu za potpisivanje peticije navodi se da je gradnja parkinga sa preko 200 mesta planirana na samo 20 metara od učionica škole.

„Smatramo da je njegova izgradnja, zbog izduvnih gasova i buke, opasna po zdravlje naše dece, ali i svih nas. Kao da nije dovoljno što je Niš jedan od gradova sa najzagadjenijim vazduhom“, rečeno je u peticiji.

Navedno je takodje da prostor izmedju Vizantijskog bulevara i Osnovne škole „Sveti Sava“ treba da bude pretvoren u park, kako bi bio u skladu sa okružnjem.

„Ako ih ne sprečimo da izgrade ovaj objekat, parkić (kod crkve Svetog cara Konstantina) će izgubiti svoju osnovnu namenu, kao mesto za odmor i rekreaciju. Ovakva situacija u normalnom svetu je potpuno urbanistički neprihvatljiva“, rečeno je u peticiji.

Gradjani su putem društvenih mreža negodovali i kada je prvi put, pre par meseci, najavljena izgradnja parkinga, a neki od komentara bili su da u tom delu grada nema nijednog stanovnika koji želi da taj prostor bude asfaltiran i izbetoniran.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na poslednjem zasedanju Skupštine grada odbacila mogućnost izgradnje parka na tom prostoru.

„Park će biti na jednom drugom mestu i to naši urbanisti rade. Tu će biti humanitarni parking. Novac koji će se naplaćivati neće ići u budžet grada ili ‘Parking servisa’ već za bolesnu decu“, istakla je Sotirovski.

Ona je rekla da se radi o delu grada koji je vrlo gusto naseljen i u kome postoji problem sa parkiranjem.


#   Niš   Dragana Sotirovski   park Svetog Save   Sveti Sava OŠ   peticija   humanitarna akcija   parking
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima