Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija: Zaposleni bez konkursa i kvalifikacija

rssBookmark and Share

Kuršumlija 17.11.2013. Autor: Pedja Mišković Izvor: JužnaSrbija.Info

Vozač u Hitnoj medicinskoj službi u Kuršumliji B.Jović koga je direktorka Doma zdravlja u tom gradu dr Uranija Petrović koja je i predsednica opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) zaposlila jer je član njene partije nema apsolutno nikakvih kvalifikacija za to radno mesto.

Kuršumlija: Zaposleni bez konkursa i kvalifikacija

B.Jović ugostitelj je čaln Demokratske stranke Srbije (DSS) i veoma dobar prijatelj zamenika predsednika skupština opštine Kuršumlija Zorana Stošića (DSS) koji je za njegovo zaposlenje i urgirao.

I dok na biro za zapošljavanje u Topličkom okrugu odavno za posao čeka izvestan broj mladih osoba sa završenim medicinskim fakultetom direktorka Petrović koju radnici Doma zdravlja u Kuršumliji optužuju za nepotizam je na odeljenju stomatologije bez ikakvog konkursa nedavno zaposlila i svoju ćerku i to odmah po završitku školovanja.

Posao medicinske sestre na Odeljenju za zdravstvenu zaštitu radnika bez konkursa, ali po partijskoj liniji dobila je i supruga Slaviše Ognjanovića odbornika Demokratske stranke Srbije (DSS) u lokalnom parlamentu.

- Direktorka je veliki profesionalac i dobra osoba, ovo su naređenja iz vrha opštinske vlasti koje je ona morala da ispuni, kažu u kuršumlijskom Domu zdravlja.

Kako nam je potvrđeno povodom ovoga slučaja ministarstvo zdravlja na teren će tokom nedelje uputiti nadležnu inspekciju kako bi ispitala slučaj , a ovo nije prvi skandal povodom koga nadležno ministartvo na teren upućuje inspekciju, pre samo nekoliko meseci doktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Milunka Ilić Veselinović koja je bila postavljena na mestu načelnika Odeljenja za zdravstvenu zaštitu radnika kategorički je odbila da izda recepte i prepiše lekove po izveštaju lekara iz Kliničko bolničkog centra u Nišu Stefanu Radoviću  samo zato jer se javno deklarisao kao homoseksualac, vređajući ga pritom iz svoje ordinacije na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta. Tada je inspekcija u Dom zdravlja u Kuršumliji poslata na zahtev ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović a doktorka Milunka Ilić Veselinović je ubrzo smenjena sa mesta načelnika odeljenja za zdravstvenu zaštitu odraslih.

U maju ove godine čelnici kuršumlijske opštine su podsticajna sredstva za samozapošljavanje delili najbližim rođacima, prijateljima i stranačkim kolegama a i pored kategoričkih izjava u javnosti od strane čelnika opštine da će sve biti ispitano taj slučaj je u potpunosti zataškan.
 


#   Kuršumlija   Dom zdravlja   Milunka Ilić Veselinović   medicinske sestre   Ministarstvo zdravlja   Skupština opštine   samozapošljavanje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima