Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kvalitetniji i zdraviji prostor za boravak i učenje: Đaci u Leskoviku dobili novu školu

rssBookmark and Share

Niš 05.01.2023. Južna Srbija Info

Deca u Leskoviku dobila su potpuno novu školsku zgradu na mestu nekadašnje stare i ruinirane. Učenici izdvojenog odeljenja OŠ “Vojislav Ilić Mlađi” od sada će imati kvalitetniji i zdraviji prostor za boravak i učenje.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Ovu školu pohađa sedam učenika od prvog do četvrtog razreda i pet mališana predškolskog uzrasta, koji su do sada imali nastavu u prostorijama nekadašnjeg Doma kulture u Leskoviku. Krov stare škole je prokišnjavao, u zgradi nije postojao toalet, a nova škola rezultat je dogovora meštana i rukovodstva Grada.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izrazila je zadovoljstvo što je škola završena i što će deca u Leskoviku imati bolje uslove za boravak i učenje.

Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Sve ovo radimo zajedno, jer je budućnost naše dece budućnost našeg grada i naše države. Ovo nije ispunjeno obećanje, već zajednički dogovor da ova kuća u kojoj će se školovati naša deca bude dostojna 21. veka. Hvala vam na veri da će ono što smo dogovorili biti i završeno. Nadam se da će broj dece u Leskoviku porasti i da će i druga učionica biti puna. Osluškujemo potrebe svih građana i u centralnom gradskom jezgru i u naseljima na obodu opština, rekla je gradonačelnica obraćajući se meštanima ispred nove škole u Leskoviku.

Ona je istakla da su za nepune dve i po godine, osim ove škole, izgrađena i dva vrtića, a da je rekonstruisano više od 100 školskih toaleta, desetak školskih terena, da su sa donatorima obezbeđeni oprema i nameštaj za škole, kao i da će grad nastaviti sa ulaganjem u obrazovanje, pre svega kroz stipendije talentovanim učenicima.

Predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović podsetio je da su tokom karavana meštani Leskovika jednoglasno predložili da se na mestu stare, izgradi nova školska zgrada i dodao da je prioritet da što veći broj mladih ostane da živi u selima.

Gradonačelnica je, posle obilaska novoizgrađene škole, učenicima izdvojenih odeljenja OŠ “Vojislav Ilić Mlađi” u Leskoviku i Rujniku podelila i novogodišnje paketiće.

 
 

 

 


#   Niš   Leskovac   Dragana Sotirovski   Miroslav Milutinović   Vojislav Ilić Mlađi OŠ   osnovna škola
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima