Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LDP: Dogovor sa Prištinom

rssBookmark and Share

18.09.2011. Autor : T.D

Izlaz iz kosovske krize treba da bude direktan dogovor sa Prištinom, kao i regulisanje odnosa Srbije i Kosova, na osnovu Ahtisarijevog plana, koji treba da bude delimično dorađen u korist kosovskih Srba i njihovih veza sa Srbijom, ocenio je predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

LDP:  Dogovor sa Prištinom

Srbija je životno ugrožena zloupotrebom kosovskog problema u kojoj šansu vide domaći antievropski krugovi, koji izazivanjem haosa i nestabilnosti zemlju još jednom sapliću na poslednjem koraku pred dobijanje kandidature za Evropsku uniju (EU), ocenio je Jovanović u pisanoj izjavi.

Građanima se nudi surogat života, barikade i natezanje oko medijske interpretacije očiglednog poraza politike prema Kosovu, naglasio je Jovanović, a zaboravlja se na žive ljude i kako će oni da opstanu sa podignutim zidovima.

-Srbija ne sme da bude kosovizovana, nego evropizovana. Ako blokiramo život na severu Kosova, sami ćemo u takvoj blokadi stradati, tako što ćemo uništiti kosovske Srbe, a onda i samu Srbiju, upozorio je Jovanović.

Jovanović je ponovio da izlaz iz problema, koje imaju Srbi na Kosovu, Srbija i ceo region, može da se traži samo u evropskim pravilima, garancijama i životu koji relativizuje značaj svih granica.


#   životno ugrožen
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima