Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovčanin prof. dr Jovan Stepanović izabran za novog rektora Univerziteta u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 14.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na juče održanoj sednici Senata Univerziteta u Nišu, odlučeno je da profesor dr Jovan Stepanović preuzme ulogu novog rektora ove visokoobrazovne institucije. Stepanović, renomirani redovni profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, koji je integralni deo Niškog univerziteta, dobio je široku podršku sa 26 glasova članova Senata.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

.Očekuje se da će njegova nominacija biti formalno potvrđena na sednici Saveta Univerziteta, zakazanoj za četvrtak, 16. maja. Ukoliko sve protekne po planu, profesor Stepanović će preuzeti dužnost od dosadašnjeg rektora, profesora dr Dragana Antića, koji je sa uspehom vodio ovu instituciju u prethodna tri mandata, odnosno tokom 12 godina.

Profesor Stepanović je dobio ubedljivu podršku sa 26 glasova članova Senata, što je potvrdilo poverenje u njegovu sposobnost da predvodi Univerzitet u Nišu. Profesor dr Nebojša Ranđelović sa Pravnog fakulteta dobio je podršku od 10 članova Senata, dok je profesor dr Dragan Mančić sa Elektronskog fakulteta osvojio pet glasova.

Pored imenovanja novog rektora, na sednici predstavljeni su i kandidati za poziciju prorektora Univerziteta u Nišu. Profesor Stepanović je nominovao četiri kandidata za ovu važnu funkciju: profesora dr Dragana Antića, dosadašnjeg rektora i redovnog profesora na Elektronskom fakultetu; profesora dr Dobrilu Stanković Đorđević, aktuelnog dekana Medicinskog fakulteta; profesora dr Tadiju Đukića, dekana Ekonomskog fakulteta; i profesora dr Miroslava Lazića sa Pravnog fakulteta.

Konačnu odluku o izboru prorektora doneće Savet Univerziteta na sastanku zakazanom za četvrtak. Ova imenovanja predstavljaju ključni korak ka daljem napretku i unapređenju Univerziteta u Nišu, kao vodeće obrazovne institucije u regionu.


#   Niš   Univerzitet u Nišu   Nebojša Ranđelović   Jovan Stepanović rektor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima