Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mala matura od 18. do 20. juna

rssBookmark and Share

Niš 07.06.2018. Belami portal, Južna Srbija Info

Učenici osmog razreda osnovnih škola, u Niši ih 2.200, a u Nišavskom okrugu 3.750, završni ispit polagaće 18, 19. i 20. juna. Prvog dana osmaci polažu test iz srpskog jezika, drugog dana matematiku, a trećeg dana kombinovani test.

Foto: Belami
Foto: Belami

Rešavanje svih testova počinje u 9 sati i traje dva sata, dakle, završava se u 11. Kandidati koji polažu završni ispit moraju bar 15 minuta ranije da budu u matičnim školama kako bi imali dovoljno vremena da zauzmu svoja mesta  i da budu spremni za početak rada kada im bude saopšten broj testa koji će raditi.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škola biće objavljeni 22.juna do 8 sati. Prijem i rešavanje žalbi učenika na testove trajaće do 25.juna.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni  28.juna do 8 sati.

Osmaci će liste željenih škola popunjavati 29. i 30.juna  od 8 do 15 sati u svojim matičnim školama. Zvanične liste želja biće objavljene  5.jula.

U nedelju, 8.jula, biće objavljen raspored učenika po školama, smerovima i obrazovnim profilima, a učenici će se u srednje škole upisivati 9. i 10.jula od 8 do 15 sati.

Objavljivanje preostalih slobodnih mesta biće 11.jula, a rezultati rasporeda učenika po školama u drugom upisnomkrugu biće istog dana do 20 sati.

Učenici će se u srednje škole u drugom krugu upisivati 12.jula od 8 do 15 sati.


#   Niš   Nišavski okrug   Mala matura   osnovci   Ministarstvo prosvete   srednje škole
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima