Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Malinari krenuli za Beograd

rssBookmark and Share

13.09.2011. Autor : Agencija TANJUG

Predsednici svih udruženja članica Unije proizvođača malina krenuli su u Beograd, sa namerom da sa predstavnicima Ministarstva razgovaraju o mogućnostima za rešavanje njihovih zahteva.

Malinari krenuli za Beograd

Predsednici svih udruženja članica Unije proizvođača maline i drugog jagodastog voća krenuli su danas u Beograd, sa namerom da sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i trgovine razgovaraju o mogućnostima za rešavanje njihovih zahteva, izjavio je  predsednik te unije Dragiša Terzić.

U Ministarstvu poljoprivrede je, međutim, rečeno da razgovori sa malinarima nisu zakazani i da će im u toku dana biti upućen zvaničan poziv sa tačnim terminom sastanka.

Malinari sa područja Zlatiborskog i Moravičkog okruga već četvrti dan, okupljanjem na putevima u osam opština, protestuju zbog, kako smatraju, nepovoljne cene za svoj glavni proizvod.

Njihovi zahtevi su jedinstvena akontna otkupna cena od 100 dinara za kilogram, državna stimulacija od 26 dinara po kilogramu i proglašenje maline za strateški proizvod.

Proteste članova Unije proizvođača maline, kako tvrdi Terzić, danas su podržala i razna udruženja poljoprivrednika iz i Valjeva i okoline Čačka, dok su neke organizacije stočara iz Mačve, Srema i Pocerine najavile svoje izlaske na puteve, u znak solidarnosti sa sa malinarima ukoliko njihovi zahtevi ne budu prihvaćeni u sledeća tri dana.


#   otkupna cena
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima