Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Medicinska škola: Panika zbog bolesne profesorice

rssBookmark and Share

Leskovac 19.06.2014. Medija centar Leskovac

Dve stotine učenika leskovačke Medicinske škole jutros je hitno poslato na ispitivanja u Antituberkulozni centar jer je ustanovljeno da je jedna njihova profesorica obolela od tuberkuloze.

Medicinska škola: Panika zbog bolesne profesorice

Kako je javila TVL, Zavod za javno zdravlje naložio je i celom kolektivu ove škole da izvrši sve potrebne analize. Lekari tvrde da nema razloga za paniku, kao i da ne postoji opasnost od epidemije, ali su učenici, kao i njihovi roditelji jako uznemireni i uplašeni.

- Bili smo na praktičnoj nastavi u bolnici kada su nas bukvalno strpali u taksi i odvezli u ovaj dispanzer. Uzeli su nam mokraću, izvršili preglede, a nekima od nas us i snimali pluća. Tek nakon izvršenih pregleda nam je saopšteno da se profesorka razbolela - priča nam šesnaestogodišnja učenica koja završava smer za babice.

Njen drug, koji se obučava za zubara, kaže da su poslednji kontakt sa obolelom profesorkom imali 1. juna.

- Ona nam predaje prvu pomoć. Znali smo da ona ima problema sa zdravljem, ali kada smo saznali o čemu se radi, sada smo i mi uplašeni. Najgore je što nećemo još dugo znati da li smo i mi zaraženi tuberkulozom ili ne - kaže nam ovaj učenik, a prenosi TVL.

 


#   Leskovac   Medicinska škola     tuberkuloza   TBC   Zavod za javno zdravlje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima