Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mladi sa juga Srbije lakše do posla

rssBookmark and Share

29.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Predstavnici Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), opštine Bujanovac i Univerziteta iz Subotice potpisali su u Bujanovcu sporazum koji treba da pomogne mladima da lakše dođu do posla.

Mladi sa juga Srbije lakše do posla

Partnerske strane su potpisivanjem Sporazuma o saradnji na zajedničkom projektu otvaranja Centra za karijerno vođenje na Fakultetu u Bujanovcu, konkretizovale korake koje će preduzeti da bi se mladima s juga Srbije omogućilo da postanu konkurentniji na tržištu rada i nađu svoj prvi posao, saopštio je taj centar.

Predstavnik Misije USAID u Srbiji Majkl Mecler rekao je ovom prilikom da je "USAID posvećen pronalaženju planskog, trajnog i sistemskog rešenja kojim bi se mladi u većoj meri uključili u ekonomski i društveni život zemlje".

On je dodao da USAID predano radi sa svima u Srbiji koji mogu da pomognu da mladi lakše dođu do posla da bi postali motori ekonomskog razvoja čitavog društva.

Centar za karijerno vođenje ima za zadatak da mladim ljudima pomogne da steknu veštine i znanja koje se traže na tržištu rada.

Centar će takođe biti veza sa lokalnim preduzetnicima i nudiće mladima da kroz programe stažiranja u lokalnim preduzećima i javnim ustanovama steknu potrebno praktično radno iskustvo.

Takođe, Centar će pomoći mladim stručnjacima da se povežu sa tržištem rada i da steknu veštine koje danas traže poslodavci.

USAID aktivno radi na programima podrške razvoju kulture preduzetništva kod mladih, a projekat otvaranja Centra za karijerno vođenje je samo jedan od aktivnosti kroz koje se ovi programi realizuju, piše u saopštenju.


#   mladi
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima