Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

MUP: Lažne dojave o bombama u tržnim centrima stigle sa mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj

rssBookmark and Share

Niš 18.04.2022. Južna Srbija Info

Tokom današnjeg dana sa mejl adrese servisa „Protonmail“, na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene su poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne.

MUP: Lažne dojave o bombama u tržnim centrima stigle sa mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara - Rajićeva, Merkator Centar Beograd,  Galerija - Beograd i Delta Planet u Nišu.
 
Mejlovi su stigli sa servisa „Protonmail“, mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu „Nikola Tesla“ i kompaniji „Air Serbia“, a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine.
 
Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela.


#   Niš   MUP RS   bomba   lažna dojava   visokotehnološki kriminal   Delta planet   Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal   mejl   elektronski servis
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima