Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na današnjem gradskom veću javna preduzeća “podnosila račune” (VIDEO)

rssBookmark and Share

07.09.2015. NTV

Javna preduzeća predstavila su na jutrošnjoj sednici gradskog veća izveštaje o poslovanju sa finansijskim izveštajima za prošlu godinu.

Na današnjem gradskom veću javna preduzeća “podnosila račune” (VIDEO)

Javna preduzeća predstavila su na jutrošnjoj sednici gradskog veća izveštaje o poslovanju sa finansijskim izveštajima za prošlu godinu. Iako je za pojedine stavke iz izveštaja nekih preduzeća kao što je gradska Toplana gradonačelnik Zoran Perišić izrazio nerazumevanje, ipak su svi izveštaji usvojeni.

Izveštaji za prošlu godinu kažu da su skoro sva preduzeća pozitivno poslovala. Mnoge brojke ipak su začudile prvog čoveka grada koji je izjavio da ne razume kako je moguće da je, na primer, Toplana pored 923 miliona nenaplaćenih potraživanja i duga prema Jugorosgasu ostvarila dobit od 52 miliona.

Nedoumice kada je reč o izveštajima imao je i zamenik gradonačelnika čije su primedbe bile upućene, kako na analiziranje rezultata koji su ostvareni prethodne godine, tako i na rad nekih preduzeća.

Iz priloženog izveštaja JKP “Gorica“ može se videti da ovo preduzeće teško posluje već duže vreme, a pitanje koje se moglo čuti na gradskom veću je dokle će biti tako? Međutim, prema rečima gradonačelnika, za ovo preduzeće postoje određeni planovi.

Ono što su neki od pozitivnih zaključaka ovih izveštaja jeste da se kreditna zaduženost preduzeća smanjila. Veće je kao primere pozitivnog poslovanja istaklo javno preduzeće “Aerodrom“, zatim “Tržnica“, kao i preduzeće “Objedinjena naplata“.

 


#   javna preduzeća   Gradsko veće   Gradska toplana JKP   Zoran Perišić   aerodrom Konstantin Veliki   Objedinjena naplata JKP   Tržnica JP
@ProfdrPerisic @NisAirport @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima