Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Triglavu strado alpinista iz Lebana član leskovačkog PSK "Kukavica"

rssBookmark and Share

Lebane 03.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Slovenačka policija je identifikovala tela dvojice srpskih planinara pronađenih u utorak na Triglavu. Reč je o iskusnim alpinistima, Milošu Ristiću (33) iz Lebana i Žarku Čiči (42) iz Banovaca, koji su se uputili u subotu na planinarenje.

Foto: PSK Kukavica Fejsbuk
Foto: PSK Kukavica Fejsbuk

Nažalost, zbog lošeg vremena na Triglavu, tokom planinarenja su stradali Miloš Ristić (33), član Planinarsko-skijaškog kluba "Kukavica" iz Leskovca, koji je živeo u Italiji, i Žarko Čiča (42) iz Banovaca.

"Porodica Ristić, Srbija, Lebane, Leskovac i PSK „Kukavica" su danas izgubili mladog ali velikog alpinistu i člana kluba. Dragi naš Risto, neka Gospod da tvojoj duši spokoj i mir..Neka ti je večna slava", napiasle su Miloševe kolege iz leskovačkog PSK "Kukavica".

Ova tragedija je duboko potresla planinarsku zajednicu i njihove porodice. Ristić i Čiča su bili poznati po svojoj strasti prema planinarenju i avanturističkom duhu. Njihov iznenadni gubitak ostavlja prazninu među njihovim prijateljima i kolegama.

Ristić i Čiča su u subotu ujutru krenuli na planinarenje, ali su na visini od 1.600 metara pali i poginuli na licu mesta, saznajemo.

Prema nezvaničnim navodima slovenačkih medija, iznenadna lavina doprinela je tragičnom ishodu smrti dvojice srpskih planinara na Triglavu. Detalji o uzroku nesreće još uvek nisu potpuno poznati.

Nadležne institucije sprovode istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

 


#   Lebane   In memoriam   Miloš Ristić   alpinizam   Slovenija   Triglav planina   PSK Kukavica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima