Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ne krećite kolima na jug Srbije - svuda je led

rssBookmark and Share

04.02.2012. Izvor: Tanjug

Na svim magistralnim i regionalnim putevima na jugu Srbije zbog ledene kiše koja je počela predveče, situacija je postala krajnje kritična.

Portparol policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković rekao je Tanjugu da on u ovom kraju nešto slično skoro da ne pamti.

Ne krećite kolima na jug Srbije - svuda je led

"Kiša koja je počela da pada oko 16 časova, postepeno je prešla u ledenu kišu, tako da je u ovom tenutku sve okovano u led, a saobraćajnice liče na ogledala", kaže Stamenković.

On apeluje na vozače da zustave vozila tamo gde su se zatekli, da zatraže i sačekaju pomoć, a onima koji su nameravali da putuju, da ni po koju cenu večeras ne sedaju za upravljač automobila.

Dežurni osmatrač u Meteorološkoj stanici u Vranju, Ljiljana Popović Stošić kaže da se u poslednjih 20 godine tako nešto nije dogodilo.

"U kasnim popodnevnim satima palo je osam litara ledene kiše na jedan metar kvadratni. Pri dodiru za zemljom stvorena je ledena ploča koja je okovala zemlju, drveće i zgrade", kaže Popović Stošić.

Iz Centra za vanredne situacije u Vranju saopštavaju da je od 17,30 časova na svim magistralnim i regionalnim putnim pravcima juga Srbije situacija postala krajnje kritična.

Oni upozoravaju vožace da je najbezbednije da se zaustave tamo gde su se zadesili i da sačekaju prolazak nevremena.

U Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Vranju kažu da su, u poslednja dva sata, četiri lica zatražila pomoć od posledica padova na ulici.

"Savetujem svima da obavezno odlože sve svoje obaveze koje iziskusju izlazak na ulicu ili vožnju kolima", poručio je Dr Ivan Antić, dežurni u Hitnoj pomoći.

 


#   led   Ivan Antić   Ana Popović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima