Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nema masovne grobnice Albanaca kod Medveđe

rssBookmark and Share

09.09.2011. M.Ivanović, Blic

Predstavnici Komisije za nestala lica tokom rata na Kosovu 1999. godine saopštili su danas da u selu Sijarina kod Medveđe nije pronađena grobnica.

Članovi Komisije za nestala lica tokom rata na Kosovu
Članovi Komisije za nestala lica tokom rata na Kosovu

Komisija je teren od 50 ari istraživala juče i danas, na osnovu ranije inforamcije da se u toj višenacionalnoj sredini nalazi masovna grobnica sa telima Albanaca.

- Na sumnjivoj deonici su iskopana 14 kanala i do dubine od jednog metra. Nismo naišli na tragove masovne gobnice, niti na tragove bilo kakvog groba. Utvrdili smo da zemlja na toj deonici nije pomerana. Dakle, nema nikakvih dokaza i informacija je bila lažna - kazao je za “Blic” Prenk Đetaj, vođa prištinske delagacije za nestala lica.

Radovi na pretraživanju sumnjivog terena, koji se nalazi pored pravoslavnog groblja u Sijarini, počeli su juče, a završeni danas.

Pored članova srpske i prištinske delegacije, koje čine zajedničku Komisiju za nestala lica, pretraživanju terena u Sijarini prisustvovali su i predstavnici Umnika, Euleksa, Međunarodnog komiteta za nestala lica sa sedištem u Sarajevu i predstavnici Suda za ratne zločine u Beogradu


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima