Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nema vanredne situacije zbog grejanja u Nišu, svih 14 kotlarnica su u funkciji

rssBookmark and Share

Niš 26.10.2016. Južna Srbija Info

Pojačana aktivnost svih nas da rešimo probleme koji godinama nisu rešavani nije nikakva vanredna situacija, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović u razgovoru sa novinarima.

Nema vanredne situacije zbog grejanja u Nišu, svih 14 kotlarnica su u funkciji

Niti je bila, niti je vanredna situacija, 14 kotlarnica u Nišu su u funkciji i rade bez ikakavih ispada sistema, a sve aktivnosti koje su preduzete bile su usmerene ka preveniranju situacije da upravo ne bi došlo do ispada sistema. Tako treba da bude svakog dana jer su interesi građana na prvom mestu i pravovremeno planiranje i preduzimanje mera ne treba shvatati kao vanrednu situaciju, poručio je gradonačelnik..

Gradonačelnik Niša je naveo da je Niš od Srpsko-Ruskog humanitarnog centra dobio dva agregata koja su u funkciji obezbeđivanja električne energije za eventualni ispad koji bi se mogao desititi, kao i za rad u noćnim uslovima, jer su mnoge deonice toplovoda na sredini bulevara i ulica. Ti agregati su vraćeni juče jer očigledno za njima nije bilo potrebe u toj meri, istakao je Bulatović navodeći da nije bilo kašnjenja u radu toplane, te da je izuzetak bila jedna kotlarnica. Bulatović je dodao da je reč o kotlarnici na toplani jug koja je bila u remontu do 17. oktobra, jer je na njoj bila havarija u prethodnom periodu, ali su preduzete sve mere da se problemi otklone.

Gradonačelnik je istakao da su problemi koji postoje manji u odnosu na prethodne godine, ali da on time nije zadovoljan jer je bitno da svi korisnici usluga toplane budu zadovoljni. Činjenica je da postoje pojedinačni problemi i da ekipe rade na terenu kako bi se oni otklonili, tamo gde za to ima uslova jer stanari nekih zgrada nemaju potpisane ugovore sa toplanom. Takođe, toplana mora da reaguje po listi prioriteta, što znači da će se prvo reagovati po prijavi građana za curenje u stanu.

Svi kapaciteti stavljeni su u službu rešavanja problema sa isporukom toplotne energije, a nalog da pomognu sa svojim mašinama i radnicima, dobila su i druga komunalna preduzeća, istakao je gradonačelnik. Čini se sve kako bi se situacija držala pod kontrolom i niti je bilo, niti ima potrebe za vanrednim merama. Građani moraju da znaju da će angažovanje svih službi i ljudi 24 časa biti 100 odsto jer su oni u središtu svih naših aktivnosti, poručio je gradonačelnik Niša.

 


#   Niš   Gradska toplana JKP   Darko Bulatović   Komunalna preduzeća   vanredna situacija   daljinsko grejanje
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima