Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nenamenski utrošen opštinski novac u Aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 18.12.2014. RTS, Aleksinac.Net

Revizijom finansijskih izveštaja završenog računa budžeta za prošlu godinu, revizori su utvrdili da je u opštini Aleksinac nenamenski utrošeno najmanje 275 miliona dinara.

Nenamenski utrošen opštinski novac u Aleksincu

Osim uvećanja plata, nepoštovanje zakona u postupcima javnih nabavki za autobuski prevoz i rashoda u pojedinim javnim preduzećima, državni revizori su utvrdili da je na lični račun šefa računovostva Centra za kulturu i umetnost u tom gradu nezakonito preneto milion 776 hiljada dinara sa tekućeg računa tri javna preduzeća u Aleksincu.

U opštini potvrđeno da je novac na svoj račun preneo lično šef računovodstva Centra za kulturu, koji je suspendovan i podneta mu je krivična prijava.

U niškoj policiji kažu da proveravaju taj slučaj.

Opština Aleksinac je bez osnova platila 275 miliona dinara. Na lični tekući račun šefa računovodstva Centra za kulturu i umetnost prenela je 1,7 miliona, a bez raspisivanja tendera dodeljeni su poslovi vredni 168 miliona, pa je na ime informisanja i reprezentacije isplaćeno 1,5 miliona. Takođe, zaposleni u Opštini dobili su 9,4 miliona više na ime stimulacija i nezakonito uvećanih koeficijenata.

 

Saopštenje Dveri povodom nenamenskog trošenja opštinskih budžetskih sredstava

Ono što je u proteklom periodu bilo javna tajna i ono što svi mi znamo iz ovih ili onih izvora, potvrdio je i državni revizor.

Vladajuća, da ne kažemo kriminalna, struktura u Aleksincu nenamenski je potrošila 275.000.000 dinara u 2013-oj godini, a verujemo da ta praksa nenamenskog trošenja para poreskih obveznika i dan danas traje.

Na delu je jedno nedomaćinsko i bahato vođenje opštine gde se brine samo za interese jednog partijskog klana koji je privatizovao opštinu, dok je opšti interes u drugom planu. Ako je i u drugom. Ovo što je državni revizor konstatovao se kratko i jasno zove - pljačka. I ovo je jasan signal da tome mora da se stane na put i da moramo svi zajedno da se odupremo ovom parazitskom sistemu.

Kada kažemo svi, mislimo na sve organizacije i na sve pojedince iz ove opštine koji smatraju da je ovako nešto nedopustivo i koji politiku i rad u opštem interesu ne shvataju onako kako je shvataju Nenad Stanković i njegova koalicija.

Ujedno, pozivamo Nenada Stankovića da podnese ostavku na mesto predsednika opštine, kao moralni čin. Jer za vreme njegovog predsednikovanja ni jednom nismo doživeli da Aleksinac u pisanim ili elektronskim medijima bude spomenut u pozitivnom kontekstu, jer iza njega i njegovih saradnika i ne stoji ništa vredno pažnje i poštovanja.

Jedine rubrike u kojima nas kao opštinu spominju su crni humor i rubrika verovali ili ne. A polako stižemo i do rubrike kriminal, jer nepoštovanje propisa i nenamensko trošenje 275.000.000 dinara drugačije ne može da se nazove, sem kriminalnom radnjom.

Prema tome, najmanje što Nenad Stanković može da uradi u ovom momentu jeste da podnese ostavku i da na taj način i sam da doprinos spašavanju ove opštine.


#   Aleksinac   javna preduzeća   pljačka   Nenad Stanković   Dveri   krivična prijava   Centar za kulturu i umetnost Aleksinac   revizija   Opština Aleksinac
@SPDveri @cekulaleksinac @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima