Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Neophodna nova oprema za KC Niš

rssBookmark and Share

24.03.2013. Autor: L.M.

Niškom Kliničkom centru neophodno je obnavljanje opreme i obezbeđivanje uslova za pojačani nivo bazične dijagnostike, smatraju nadležni.

Neophodna nova oprema za KC Niš

Klinički centar u Nišu obišli su državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Miloš Jeftović, rukovodstvo niškog Kliničkog centra i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Jeftović je novinarima, posle obilaska Klinike opšte hirurgije, rekao da lekari na toj klinici u teškim uslovima i sa zastarelom opremom uspevaju uz veliki napor da ostvare ceo operativni program i zapitao se kako su donacije i državna pomoć u ranijem periodu zaobišle taj deo niškog Kliničkog centra.

Prema podacima rukovodstva Kliničkog centra, na toj klinici se godišnje izvede oko 5.000 hirurških intervencija.

Direktor Kliničkog centra u Nišu dr Zoran Radovanović je rekao da je opredeljenje stručne komisije Ministarstva zdravlja da tu ustanovu opremi novom magnetnom rezonancom, s dva digitalna rendgen aparata i dva ultrazvučna aparata, kao i akceleratorom za zračnu terapiju.

Gradonačelnik Zoran Perišić, koji je kardiolog, založio se za zajedničku akciju obnavljanja opreme ukazujući da je većini klinika potreban, na primer, ultrazvučni aparat.

Jeftović je posetio Ginekološko-akušersku kliniku u Kliničkom centru u sklopu programa Ministarstva zdravlja o unapređenju nivoa usluga u srpskim porodilištima.

Jeftović je rekao da se radi na još boljim uslovima u oblasti vantelesne oplodnje, a niški gradonačelnik je naveo da su za te potrebe iz gradskog budžeta predvideli šest miliona dinara i da će ta pozicija biti povećana u slučaju potrebe.

On je napomenuo da je sredstva grada za sufinansiranje vantelesne oplodnje prošle godine koristilo 48 bračnih parova, a da je ove godine već bilo 15 parova.

Rukovodstvo Kliničkog centra ranije je najavilo da će izgradnja novog Kliničkog centra početi juna ove godine i da je vrednost te investicije 40,2 miliona evra.

Niški Klinički centar dobiće izgradnjom 27.000 kvadratnih metara novog prostora, a izgradnja se finansira iz povoljnog kredita Evropske investicione banke i rok za završetak radova iznosi 32 meseca.


#   Klinički centar Niš   Zoran Radovanović   investicije   Zoran Perišić   Miloš Jeftović   Klinički centar   državni sekretar
@tigerzoki @ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima