Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nezapamćeno nevreme u Pirotu: Leteli krovovi u centru grada

rssBookmark and Share

Pirot 25.06.2014. Tanjug

U nezapamćenom nevremenu koje je juče po podne pogodilo Pirot, izuzetno jak vetar je odneo limene krovove sa nekoliko zgrada u centru grada, ali nije bilo povređenih.

Nezapamćeno nevreme u Pirotu: Leteli krovovi u centru grada

Najgore je bilo u Dositejevoj ulici, u strogom centru grada, gde su pali krovovi sa dve zgrade.

Tamo se deo krova sa nadogradnje obrušio na stambenu kuću i teško oštetio krov kuće i krovnu konstrukciju.

Limeni krov je pao i sa dela zgrade Osnovne škole “8. septembar”. Deo krova sa zgrade u Dragoševoj ulici, takođe u centru Pirota, pao je na stambenu kuću Božidara Vlatkovića, koji se u tom momentu nalazio u svom domu.

Grad veličine oraha desetkovao useve
U velikom nevremenu koje je juče kasno popodne pogodilo babušnički kraj padao je grad veličine oraha koji je pričinio veliku štetu svim usevima.
Kako je Tanjugu izjavio jedan od babušničkih poljoprivrednika Miroslav Ilić, stradali su čak i usevi u plastenicima.
"Pričinjena je ogromna šteta i ratarskim i povrtarskim kulturama. Padao je grad veličine oraha, a na momente je dostizao čak i veličinu jajeta. Meni su stradali čak i plastenici", rekao je Ilić.

- Za vreme oluje bio sam u kući. Sa susedne zgrade koja je nadograđena materijal je leteo na sve strane i čula se lomljava. Dobar deo krova je pao na krov moje kuće. Teško je oštetio i krov i krovnu konstrukciju tako da mi sada krov prokišnjava, ali ne smem ništa da preduzimam, s obzirom da deo limenog krova još uvek visi i mogao bi da padne i povredi nekoga - kaže Vlatković za Tanjug.

Član Štaba za vanredne situacije u Pirotu Sreten Savov kazao je Tanjugu da su članovi Štaba obišli sva mesta i da se nakon jakog nevremena situacija normalizuje.

- Problema je bilo na putevima od sela Krupac ka Velikom selu, gde je na kolovoz palo stablo pa je bilo zakrčenje puta, kao i na putu ka selu Barje Čiflik, gde je takođe vetar obarao granje pa je on delimično prohodan, na nekim mestima je jedna kolovozna traka, na nekim druga traka - kazao je Savov.

On je dodao da su ekipe Javnog preduzeća “Komunalac” na terenu i čiste grad od granja i delova stabala koja je oborio vetar.

 

Komentara: 0


#   Pirot   Babušnica   nevreme   Krupac   Sreten Savov   Božidar Vlatković   krov   Miroslav Ilić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima