Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niko nas nije obavestio da nema vakcina u Kuršumliji !

rssBookmark and Share

28.04.2011. Autor: Stefan Radović

Portparol RZZO Sanja Mirosavljević kazala je da je finansijskim planom za ovu godinu opredeljno više od 102 miliona dinara za nabavku seruma i vakcina protiv besnila.

Nijedna nadležna institucija nije bila obaveštena o tome da u DZ Kuršumlija nema vakcine protiv besnila .

Niko nas nije obavestio da nema vakcina u Kuršumliji !

Ona je navela da Institut "Paster" te vakcine raspodeljuje dalje ustanovama predviđenim za to i dodala da je Zavodu prošle godine ostalo 295.000 zaliha seruma, a da je za ovu godnu predviđena nabavka 2, 5 miliona seruma.

-Kada su u pitanju vakcine, od prošle godine ostalo je 2.795, a ugovoreno je još 7.207 vakcina za ovu godinu - navela je Mirosavlevićeva.

Portparol Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije Aleksandar Tucović upitan od strane našeg novinara da li ga je direktor Doma zdravlja u Kuršumliji ili bilo ko iz te institucije obavestio da vakcina nema odgovorio nam je :

-Apsolutno ne !

On je naveo da se vakcina protiv besnila trenutno nalazi na kontroli i da očekuje da će za dan-dva stići rezultati .

Inače,i sam krug Doma zdravlja u Kuršumliji prepun je pasa lutalica a naš novinar je danas pokušao da fotografiše čopor pasa koji leže u krugu ovog zdravstvenog centra ali pošto nas je ugledao jedan radnik ove ustanove bacio je petardu tako da su se i psi i pacijenti razbežali...

Zašto neko nije rekao:

''Mi nemamo vakcine za besnilo, nalazimo se na terenu gde postoji besnilo i molimo da se to pod hitno nabavi'",Izjavio je ministar zdravlja Zoran Stanković povodom problema u Kuršumliji dodavši pritom da je problem to što kako kaže informacije sa terena, umesto da stignu u Ministarstvo zdravlja, prvo stignu u sredstva javnog informisanja .

Stanković je kako ne zvanično saznajemo naredio da zaposleni u Ministarstvu ispitaju kakva je situacija sa vakcinom protiv besnila u Kuršumliji.

Kako naša mediska kuća saznaje zdravstveni inspektor iz Prokuplja posetio je Dom zdravlja u Kuršumliji u utorak 26.04.2011 sa kim je i o čemu razgovarao nismo uspeli da saznamo .


#   Dom zdravlja   Zoran Stanković   Ministarstvo zdravlja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima