Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš dobija novog gradskog urbanistu i direktora Vodovoda

rssBookmark and Share

Niš 23.03.2023. Niške vesti, Južna Srbija Info

Na 29. sednici Skupštine Grada Niša, od strane odbornika za novu v. d. direktorku javnog komunalnog preduzeća „Naissus“, predložena je Tamara Milić, master inženjer zaštite na radu, jer je dosadašnjem direktoru „Naissusa“, istoričaru Goranu Milosavljeviću, istekao v. d. mandat, izveštavaju Niške vesti.

Niš dobija novog gradskog urbanistu i direktora Vodovoda

Na mesto dosadašnje glavne gradska urbanistkine, Tanje Obradović, doći će Lidija Stefanović Nikolić, zaposlena u Zavodu za urbanizam.
„Verujem da će skupštinski odbornici danas izglasati nju za vršioca dužnosti, pa da krenemo dalje sa gradilištima i svim onim što „Naissus“, kao važno preduzeće, ima kao povereni posao od strane osnivača, Grada Niša“, kazala je gradonečelnica.


Tamara Milić je master inženjer zaštite na radu i master inženjer zaštite životne sredinena smeru upravljanje komunalnim sistemom. U JKP „Naissus“ radi od 2013. godine. Od 2021. godine radi kao izvršna direktorka za tehnički sistem. Od 2019. od 2020. godine je radila je „Pro Tent“ iz Obrenovca. Bila je član opštinskog
veća Medijane, a od 2020. do 2022. je bila predsednica Nadzornog odbora Parking Servisa.

Bivša urbanistkinja svoju karijeru nastaviće u Ministarstvu građevine.

„Dosadašnji urbanista ide na novu poziciju, u Ministarstvo građevine. S obzirom na to da država radi mnogo projekata u ovom delu Srbije, biće im potreban čovek koji će, u neku ruku, nadgledati te radove. Radi se i auto-put do Merdara, rekonstrukcija pruge do Brestovca, počinje i rekonstrukcija pruge od Niša do Beograda. Uveliko se završava zgrada terminala na aerodromu i oni traže pouzdanog čoveka koji će nadgledati sve te radove. Mislim da će dosadašnji urbanista Tanja Obradović odgovoriti tom njihovom zahtevu i biti ono što ono od nje očekuju“, kaže Sotirovski.

Dodaje da veruje da će nova urbanistkinja takođe odgovoriti zadatku Grada Niša i skladu sa zakonom.

 „Lidija je ujedno i dugogodišnji urbanista, planer i projektant, poseduje sve potrebne licence i predsednik je komisije za planove“.

Lidija Stefanović Nikolić je rođena 1981. godine, 2007. je diplomirala na Građevinsko- arhitektonskom fakultetu u Nišu i tako stekla zvanje diplomiranog inženjera arhitekture. 2009. godine je počela da radi u Zavodu za urbanizam kao samostalni planer i urbanista, od 2016. do 2020. je bila tehnički direktor, naredne dve godine zamenik direktora, da bim 2022. godine postala pomoćnica direktora.


#   Niš   Skupština grada Niša   Naissus JKP   Goran Milosavljević   urbanizam
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima