Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Dobijete tri obroka za 170 dinara

rssBookmark and Share

16.11.2014. Novosti, JSI

Sva tri obroka u jednoj od menzi u gradu na Nišavi plaćaju 170 dinara

Niš: Dobijete tri obroka za 170 dinara

Sva tri obroka u jednoj od menzi Studentskog centra u gradu na Nišavi, akademci ovdašnjih fakulteta plaćaju po regresiranoj ceni i dnevno izdvajaju ukupno 170 dinara, koliko pušači, na primer, potroše za paklicu osrednjih cigareta!

Tako, samo doručak košta 40 dinara - taman za koliko bi student, u sopstvenoj režiji, pripremio jutarnji obrok od dva jajeta „na oko“, sa dve kriške hleba. Za ručak treba izdvojiti 70, a za večeru 60 dinara.

Zato i ne čudi statistički podatak da sve tri niške studentske menze dnevno poseti više od 6.000 abonenata sa ovdašnjeg Univerziteta u Nišu. I, bar zasad, primedaba nema: ni na kvalitet, ni na količinu obroka koji se pripremaju u Centralnoj kuhinji čiji je kapacitet čak 20.000 porcija dnevno.

Izbalansirani obroci, stroga provera njihove zdravstvene ispravnosti, kao i mogućnost izbora između šest vrsta jela i četiri vrste salate - uz popularne repete, ko poželi - samo su neke od povoljnosti koje uživaju niški studenti. O uštedama za roditelje čija deca se školuju daleko od kuće, pa im treba svašta platiti, ne treba ni govoriti.

Pomenute cene važe za studente na budžetu, dok samofinansirajući - koji takođe imaju pravo da se hrane u menzama - dnevno, za sva tri obroka, treba da izdvoje po 400 dinara, što je opet neuporedivo manje, nego kada bi se namirnicama snabdevali na pijacama, u mesarama i hipermarketima.

- Ishrana je najjeftiniji segment studiranja i svaka čast Studentskom centru za kvalitet i količinu obroka. Da nije tako, ko zna da li bi roditelji mogli da me školuju, a sa praznim stomakom ni mozak neće da pamti gradivo - kaže student Filozofskog fakultata Dragan Perić.


MOTIVACIJA

- MAKSIMALNO se trudimo da iz postojećeg budžeta izvučemo najviše, što nam olakšavaju izuzetno dobri ljudski i savremeni tehnički resursi - objašnjava direktor Studentskog centra, Rade Rajković, podsećajući da svi studenti Univerziteta u Nišu mogu da koriste menze koje se nalaze kod Pravnog, Medicinskog i Tehničkih fakulteta.

 


#   ishrana   studenti   obrok   Studentski centar   Dragan Perić   Rade Rajković   menza
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima