Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš ekspres zabranjen na stanici u Ćupriji

Bookmark and Share

Niš 07.02.2012. Autor : Ekipa Južne Srbije |

Autobusi Niš ekspresa juče nisu mogli da uđu na autobusku stanicu u Ćupriji, jer odbijaju da plate korišćenje stanične usluge, kaže Miroslav Pešić, direktor Velmortrans plusa, preduzeća u čijem je vlasništvu ta autobuska stanica.

Niš ekspres zabranjen na stanici u Ćupriji

Dalje neće moći !

On dodaje da su od dvadesetak autobusa Niš ekspresa, vozači samo dva vozila platili korišćenje staničnih usluga i oni su propušteni. Ostali su odbili da plate traženu cenu zbog čega otpravnik nije hteo da im otvori rampu kako bi ušli na peron.

-Niš ekspres odbija da plaća stanične usluge i jedini način da se suprotstavimo toj samovolji je bio da sprečimo ulazak njihovih vozila. Naše preduzeće ima zadatak da održava stanicu, plaća račune i zarade zaposlenima. ali to ne može da čini ako korisnici ne plaćaju usluge. Svi ostali prevoznici plaćaju i oni su mogli bez ikakvih problema da uđu na stanicu i koriste sve naše usluge - objašnjava Pešić.

Prema njegovim rečima blokada će se nastaviti i danas i nijednom vozilu Niš ekspresa koje ne plati ulazak neće biti odobren.

Podsetimo, Udruženje za saobraćaj u Privrednoj komori Srbije je autobusku stanicu Ćuprija svrstalo u najnižu četvrtu kategoriju, što je za sobom povuklo i najnižu cenu usluga, ali zaposleni tvrde da sa brojem autobuskih prolaza i putnika koji koriste perone, ne mogu da finansiraju sve troškove održavanja objekta.

U sličnoj situaciji je većina malih autobuskih stanica u Srbiji, ali neke od njih imaju i druge delatnosti pa uspevaju da pokriju gubitke, dok je ćuprijska još uvek u društvenom vlasništvu, i u procesu restrukturiranja.

Redakcija ''Južne Srbije'' nije uspela da dobije odgovor od nadležnih u Niš Ekspresu zbog čega odbijaju da plate korišćenje stanične usluge , zbog čega smo odgovor zatražili zvanično.


#   Niš   saobraćaj   Niš ekspres
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima