Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliko interesovanje: Niš prvi put domaćin tradicionalnog seminara "Početak školske godine"

rssBookmark and Share

Niš 29.08.2021. Z.S. Južna Srbija Info

Ove godine zbog velikog interesovanja i na inicijativu gradonačelnice Dragane Sotirovsi i resorne većnice za obrazovanje Marije Rnđelović u Nišu se prvi put pred oko 250 učesnika održava tradicionalni CMN (CMN) seminar "Početak školske godine 2021/22". Inače, seminar se redovno organizuje u Vrnjačkoj Banji.

Veliko interesovanje: Niš prvi put domaćin tradicionalnog seminara "Početak školske godine"

Trodnevni seminar - konferencija u Nišu, namenjen je pre svega, direktorima škola, vrtića, pomoćnicima, zamenicima direktora, praktično svima onima u prosvetnom lancu, ali i lokalnim samoupravama.

Kako će izgledati nova školska godina, kako će se sprovoditi javne nabavke za ekskurzije i koje su sve novine u obrazovanju, samo su neka od pitanja, na će koje učesnici dobiti precizan odgovor.

Prepuna sala niškog hotela "Tami" potvrđuje veliko interesovanje učesnika, kaže u ime domaćina Marija Ranđelović, posebno sada pred početak nove školske godine pod specifičnim uslovima, zbog pandemije virusa korona. 

"Želimo potpuno spremni da uđemo u novu školsku godinu koja će biti puna izazova. Danas biti prosvetni radnik je veoma kompleksan posao. Pored toga što su prosvetni radnici predavači, oni su poslednjih dvadeset godina i programeri i metodičari, dijagnostičari, mnogo toga. a naročito u ovo doba pandemije, dobijaju i novu dimenziju. Ova konferencija uz podršku resornog ministra Branka Ručića i nesebično zalaganje gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, dolazi u pravo vreme", kaže Ranđelović i dodaje, da konferenciji, pored "prosvetara" prisustvuju i predstavnici niških ustanova kulture, jer su po njoj te dve stvari neodvojive.

Prisutne učesnike je ispred Školske uprave Niš, pozdravio v.d. rukovodilac Predrag Nešović, predstavnici Ministarstva prosvete Miloš Blagojević, pomoćnik Ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja za srednje obrazovanje i obrazovanje i vaspitanje odraslih, Milan Pašić pomoćnik Ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i dr Marko Špiler CMN, predsednik Komore javnih nabavki Srbije.

Konferencija traje do utorka 31. avgusta.

 

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Tami hotel   Ministarstvo prosvete   školska godina   seminar   Marija Ranđelović   Predrag Nešović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima