Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški marš od dvadeset kilometara ministra Vulina

rssBookmark and Share

Niš 02.12.2018. Južna Srbija Info

Pripadnici niškog 63. padobranskog bataljona, u okviru redovnih planiranih aktivnosti, izveli su juče kondicioni marš u dužini od 20 kilometara u urbanim uslovima u rejonu grada Niša, u kome je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Niški marš od dvadeset kilometara ministra Vulina

Marš je bio prilika da se u izazovnim vremenskim uslovima proveri nivo osposobljenosti pripadnika 63. padobranskog bataljona, a uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije. Marš je realizovan u propisanom vremenu koje iznosi pet kilometara na čas tokom kompletne staze.

Ministar Vulin je, nakon dolaska u nišku kasarnu "Aerodrom", koja je bila završna tačka marša, i razgovora sa pripadnicima bataljona, istakao da je 63. padobranski bataljon dostojan nastavljač tradicije slavne 63. padobranske brigade.

"Danas sam imao priliku da se lično uverim u visok nivo njihove fizičke pripremljenosti, izuzetan nivo obučenosti i ono što je najvažnije i ono što odlikuje našu Vojsku, izuzetno visok moral, rešenost da se zemlja čuva i da se sprovode svi zadaci", istakao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima u narednom periodu posebna pažnja će se usmeravati na obuku specijalnih jedinica, na povišenje nivoa fizičke pripremljenosti čitave naše vojske, kao i na dalje unapređenje njihovog materijalnog položaja.

Ministar Vulin je, nakon marša, u niškoj kasarni "Aerodrom" obišao i spomen sobu 63. padobranske brigade, kao i spomen-obeležje posvećeno nastradalim pripadnicima u krugu te kasarne.

Komentara: 0


#   Niš   Aleksandar Vulin   Južna Srbija Info   Ministarstvo odbrane   63. padobranska   Vojska Srbije   vojni aerodrom
@VulinAleksandar @juznasrbija @mo_i_vs @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima