Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova biciklistička staza povezuje dve gradske opštine u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 29.07.2021. Južna Srbija Info

Izgradnja biciklističke staze od mosta na Kutinskoj reci do kružnog toka prema Niškoj Banji je počela, a radove je na Bulevaru cara Konstantina obišla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima, zajedno sa predsednicima gradskih opština Nebojšom Kocić i Dušanom Živkovićem.

Nova biciklistička staza povezuje dve gradske opštine u Nišu

Biciklistička staza koja će biti izgrađena za 90 dana od posebnog je značaja kako za Nišlije tako i turiste, a poseban akcenat je stavljen na očuvanju životne sredine smanjenjem upotrebe automovila. Stazu rade Putevi Srbije, podizvošač je preduzeće Trejs, a vrednost radova je 80 miliona dinara. 

"Na ovaj način zajedno sa državom povezujemo dve važne opštine, Medinau i Nišku Banju. Dugo smo čekali na ovaj projekat, država ga je započela pre nekoliko godina, a onda su radovi stali zbog nedostatka para. Radovi se sada nastavljaju,a lepa vest je i da su sve gradske opštine dobile novac od države za izgradnju bar jedne važne saobraćajnice”, kazala je Sotirovski.

Nebojša Kocić, predsednik Gradske opštine Medijana je dodao da će se na ovoj deonici raditi kako biciklistička tako i pešačka staza koja će ići od Delta Planeta, preko Stop šopa do Niške Banje.

"To je jako važno za očuvanje životne sredine, s obzirom na to da smo nedavno imali i posetu državnog sekretara iz Ministarstva za zaštitu životne sredine sa kojom smo razgovarali baš na ovu temu. Veliku podršku u tome imamo od grada i gradonačelnice Sotirovski koja se izborila da dobijemo ovaj projekat. Biciklistička staza je od značaja za grad i naše opštine ali i za građane koji će na ovaj način dati značajan doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine, a samim tim i svog zdravlja”, izjavio je Kocić.

Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja je dodao da se na ovaj projekat čekalo pet godina.

"Ovi radovi  su dokaz da grad i pre svega država imaju sasvim drugačiji pristup Niškoj banji i da će konačno krenuti veliki projekti, gde spada i ova biciklistička staza. Nešto što je jako bitno u vreme korone, svakako jeste održati zdrav život. U Niškoj banji se pre svega promovišu ekstremni sportovi, kao što su rafting i paraglajding, ali i biciklizam je nešto što će jako doprineti i zdravom životu, ali svakako i povezivanju grada i Niške banje. Dugujemo veliku zahvalnost gradu i gradonačelnici, koja je od početka svog mandata prosto predvidela velike projekte za Nišku Banju, a ovo je dokaz da su počeli i da se realizuju”, izjavio je Dušan Živković.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Niška Banja   Medijana gradska opština   Brzi Brod   Bulevar Cara Konstantina   biciklističke staze   Nebojša Kocić   Dušan Živković
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima