Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novčana pomoć i pozajmice penzionerima u Prokuplju – uskoro i paketi

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.11.2020. Južna Srbija Info

Udruženje penzionera Grada Prokuplja na razne načine pruža određene vidove pomoći svojim najugroženijim članovima. Jedan od načina pružanja pomoći je i dodela novčanih pozajmica.

Novčana pomoć i pozajmice penzionerima u Prokuplju – uskoro i paketi

Tokom ove godine skoro hiljadu članova dobilo je pozajmice za kupovinu ogrevnog drveta, uglja, kupovinu lekova, plaćanje utrošene električne energije i druge namene, izjavio je predsednik udruženja Milovan Vučićević i dodao da će se pozajmice odobravati i u narednom periodu.

Pozajmice za kupovinu ogrevnog drveta dodeljuju se u iznosu od 15.000, a uglja od 20.000 dinara, sa rokom otplate od šest meseci.

Vučićević je istakao da će u najskorije vreme biti organizovana i podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama socijalno najugroženijim penzionerima Prokuplja.

Sredstva za kupovinu ovih paketa obezbedio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Pored visine penzije, koja ne prelazi iznos od 15.000 dinara, i penzionog staža, u obzir će se uzimati i broj zaposlenih članova u porodici, izjavio je on i dodao da će se zahtevi za dodelu paketa podnositi u prostorijama organizacije.

Prema njegovim rečima, planirano je da ovu pomoć dobije oko 350 penzionera.

Obaveštenje o kriterijumima za dodelu paketa biće istaknuto naredne nedelje u prostorijama Udruženja penzionera Grada Prokuplja.


#   Prokuplje   ogrev   penzioneri   paketi sa hranom   Udruženje penzionera Prokuplje   Milovan Vučićević   pozajmica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima