Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi sukobi u Jumku

rssBookmark and Share

Vranje 17.06.2014. JugMedia, RTV Vranje, Beta

Radnički protesti u Jumku koji traju od sredine januara, danas su eskalirali jer su radnici izrevoltirani angažovanjem privatnog obezbđenja nasilno ušli u upravnu zgradu.

Novi sukobi u Jumku

Predstavnici reprezentativnih sindikata tvrde da rukovodstvo na sve načine pokušava da uguši štrajk, ali da je angažovanje „privatnog“ obezbeđenja nedopostivo.

Mira Dimitrijević, predsednica veća Samostalnog sindikata, kaže da je zabrinuta zbog protoesta koji prete da eskaliraju u sukobe radnika i obezbeđenja, dodaje da je pokušala da razgovara sa direktorom Goranom Đorđevićem.

„Trebalo bi do petka da se sastanu predstavnici sindikata, resornog ministarsta i rukovodstva. Radnici su prilično revoltiran„, kaže Dimitrijević.

Radnici su odlu čili da sačekaju do petka, ako ne dođe do susreta spremni su da u  ponedeljak  krenu pešice do Beograda.

 

RTV Vranje: Direktor Jumka vređao novinarsku ekipu

Vršilac dužnosti glavne i odgovorne urednice Televizije Vranje Ljubica Zdravković Džonov izjavila je danas da je novinarka te televizije Marija Krstić Jordanov doživela pretnje i uvrede dok je bila na novinarskom zadatku.

Zbog toga je TV Vranje uputila protestno pismo na adrese oba novinarska udruženja.

Zdravković Džonov je za agenciju Beta izjavila da je jutros na poziv sindikata "Jumka" poslala ekipu televizije Vranje da izveštava o dešavanjima u toj kompaniji, ali da je vršilac dužnosti generalnog direktora "Jumka" Goran Đorđević odbio da da izjavu uz uvrede upućene novinarki i direktoru TV Vranje.

PROTEST UNS-A
Udruženje novinara Srbije protestovalo je zbog pretnji koje je generalni direktor kompanije Jumko uputio novinarki Radio-televizije Vranje Mariji Krstić Jordanov. Novinarka je UNS-u rekla da je Đorđević psovao, vređao, govorio joj da je luda i da joj je potrebno lečenje, kao i da je dno dna.

 "Jutros su nas pozvali sindikati u Jumku rekavši da je direktor angažovao privatno obezbeđenje i da im ne dozvoljava da uđu u upravnu zgradu. Poslali smo ekipu da bi bili u toku sa tom pričom jer u Jumku radi veliki broj Vranjanaca, a Marija je dobila nalog da uzme izjave i od štrajkača i od rukovodstva", kazala je Zdravković Džonov.

Prema njenim rečima, ekipa televizije Vranje snimila je u "Jumku" momenat kada su štrajkači pokušali da probiju kordon privatnog obezbeđenja koje im nije dozvoljavalo ulazak u upravnu zgradu, nakon čega je novinarka od obezbeđenja zatražila da joj omoguće da uspostavi kontakt i sa rukovodstvom "Jumka" radi uzimanja izjave.

"Obezbeđenje je novinarki prvo reklo da imaju naređenje da ne smeju da puste novinare ni na parking a zatim se iza njenih leđa pojavio direktor Goran Đorđević koji je počeo da je vređa i psuje", kazala je Zdravković Džonov.

Ona je navela da je novinarka pokušala da objasni da hoće da uzme izjavu o događajima u "Jumku" i od direktora ali da je on to odbio i da je pitao "da li te to direktor (televizije) poslao da podstičeš štrajkače" i zatim dodao "da se gubi sa poseda Jumka".

 


#   Vranje   Goran Đorđević   sindikat   Jumko   protest   RTV Vranje   Mira Dimitrijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima