Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeleženo 55 godina od osnivanja Elektronskog fakulteta

rssBookmark and Share

27.11.2015. NTV

Elektronski fakultet je svečanom akademijom obeležio 55. godišnjicu. Projekti i međunarodna saradnja je ono čime se ovaj fakultet trudi da poboljša uslove studiranja, rekao je dekan fakulteta Dragan Janković.

Obeleženo 55 godina od osnivanja Elektronskog fakulteta

Elektronski je ove godine konkurisao za izgradnju dodatnog prostora koji bi, između ostalog, mogao da služi i svršenim studentima da pokrenu svoj posao.

Sve je veće interesovanje za studiranje na elektronskom fakultetu, rekao je dekan Dragan Janković na svečanoj akademiji povodom 55 godina postojanja ove visokoškolske ustanove u Nišu.

Kako bi izgradili dodatni prostor, koji bi služio studentima i onima koji su završili ovaj fakultet, Elektronski je aplicirao projektom kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ukoliko projekat bude odobren, realizovao bi se novcem Svetske banke, a izgradnja bi trajala 3 godine.

Elektronski fakultet je veoma značajan za grad Niš, jer je trenutno jedina visokoškolska ustanova posle koje je zaposlenje garantovano, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Ove školske godine Elektronski fakultet u Nišu upislao je 480 studenata.


#   Zoran Perišić   godišnjica   Elektronski fakultet   osnivanje   Dragan Janković
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima