Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova aplikacija: Gde se nalazi gradski autobus u Nišu i koliko još treba da čekate

rssBookmark and Share

Niš 27.08.2021. Južna Srbija Info

Danas je puštena u rad prva zvanična aplikacija NiCard JGP Niš za pametne uređaje. Preko nje u svakom trenutku možete saznati tačne informacije o vremenu dolaska vozila na odgovarajuću stanicu i još mnogo toga.

Nova aplikacija: Gde se nalazi gradski autobus u Nišu i koliko još treba da čekate

Šta sve možete saznati preko aplikacije..

Pretraga svih stanica u gradskom i prigradskom javnom saobraćaju i njihovo pozicioniranje na mapi Grada Niša,

Tačne informacije o vremenu dolaska vozila na odgovarajuću stanicu korišćenjem NiCard JGP Niš aplikacije, android ili iOS aplikacije.

Prva zvanična NiCard JGP Niš aplikacija omogućava Vam da putem svog mobilnog telefona dobijete informacije o linijama javnog prevoza u Nišu i stanicama u odnosu na Vašu trenutnu lokaciju u realnom vremenu. Aplikacija takođe omogućava brzu pretragu željenih stanica i njihovo lociranje na mapi grada, a prikazuje i vreme narednog dolaska vozila za izabrano stajalište za sve linije koje nailaze na to stajalište.

Odabirom nekog od prikazanih stajališta na mapi, otvara se prikaz tog stajališta sa navedenim svim linijama javnog prevoza koje tu prolaze. U delu ekrana ispod teksta “Dolazak vozila” navedeni su naredni dolasci vozila za to stajalište za sve linije koje tu prolaze, i to sa prikazanim vremenom dolaska. Npr. Linija 13- Ćele kula-Bulevar Nemanjića – Stiže za 2 min.

Ipak može doći do odstupanja

Podaci koji se dobijaju preko NiCard JGP Niš android aplikacije predstavljaju indikativne informacije zasnovane na poslednjem registrovnom statusu vozila u okviru  sistema javnog prevoza u Nišu. Pored toga što su preduzete sveobuhvatne mere u cilju dobijanja što preciznijih podataka, odstupanja od stvarne situacije na terenu su moguća usled tehnološko-operativnih ograničenja celokupnog sistema za informisanje putnika. Stoga pružalac usluge ne snosi odgovornost za eventualne posledice koje bi korisnik mogao pretrpeti zbog informacija dobijenih putem ove aplikacije.

Aplikacije je besplatna i može se preuzeti na sledećoj adresi

https://play.google.com/store/apps/details?id=buslogic.jgpnis.

Pri korišćenju ove aplikacije, mogu Vam biti naplaćeni troškovi prenosa podataka mrežnog operatera, kažu iz niškog gradskog prevoza.

Novi način plaćanja autobuske karte

„Druga usluga jeste beskontaktna kupovina pojedinačnih karata u vozilu. Putnici će moći da kupe plastičnu karticu na kojoj će moći da uplate određeni iznos sredstava kod vozača ili konduktera. Iznos na kartici bi se smanjivao za cenu karte, odnosno 60 dinara“, kazao je Milan Milić, direktor Direkcije za gradski prevoz

Prema njegovim rečima, karticu je moguće dopunjavati neograničen broj puta. Kartice je moguće kupiti na prodajnom mestu u poslovnom centru „Ambasador“, gde se kupuju mesečne kartice za javni gradski prevoz.

Cena karata ostala je ista, 60, 80 i 90 dinara u zavisnosti od zone Grada.

„Radi promocije sistema, prvih 250 korisnika pri kupovini dobiće besplatnu samu karticu uz obavezu da izvrše dopunu od 200, 500 ili 1000 dinara.“


#   Niš   aplikacija   mobilni   gradski prevoz   Direkcija za javni prevoz   gradski autobus   NIKard   NICard
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima