Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Oslobođenje od Turaka" i Dan 4. brigade

rssBookmark and Share

Vranje 01.02.2019. Južna Srbija Info

U okviru proslave Dana oslobođenja od Turaka, Dana brigade i slave Svetog Atanasija Velikog, u kasarni "Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog" juče je održana vojna svečanost, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima.

"Oslobođenje od Turaka" i Dan 4. brigade

Prisutnima se najpre obratio komandant 4. brigade Kopnene vojske, general Slobodan Stopa, naglašavajući da ova jedinica štiti interese države i svog naroda, doprinosu miru u svetu i pomaže narodu kad god i gde god zatreba.

„Visoko vrednovanje naših ostvarenih rezultata u prošloj godini, obaveza je više u ispunjavanju zadataka u ovoj godini“, rekao je general Stopa i dodao:

„Jesmo i ostajemo deo čvrstog stroja Kopnene vojske i Vojske Srbije, u cilju bezbednosti, mira i bolje budućnosti naše Srbije“.

Nakon toga, Slobodan Milenković je čestitao je praznik okupljenima i u svom obraćanju pripadnicima 4. brigade istakao da se razlikuju vremena ali da je ljubav srpskog vojnika prema svojoj otadžbini oduvek, bila i jeste, neupitna i beskompromisna. „Vojnici su oslonac vojske, a vojska oslonac naroda. Vi nosite barjak slobode, vi ste tvrđava koja štiti, vi ste razlog našeg spokoja i mirnog sna. Svaku nedaću lokalne zajednice, rešavali ste kao svoju. Profesionalnim odnosom i uzajamnim poštovanjem, zaslužili ste bezuslovno poverenje sugrađana“, rekao je gradonačelnik Milenković i naglasio da je lokalna samouprava među prvima pružila punu podršku izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, što će doprineti rešavanju životnih pitanja njenih pripadnika.

Svečanosti je pored zvanica iz društvenog i političkog života prisustvovao i general Milosav Simović, komandant Kopnene vojske. On je čestitao jedinici dan 4. brigade i krsnu slavu uz pohvalu za profesionalnost i posvećenost njenih pripadnika poslu i državi.

„Neka vas Bog čuva, a vi budite čuvari građana Pčinjskog okruga i naše mile otadžbine Srbije“, reči su generala.

Na kraju svečanosti uručena su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i vojnicima u realizaciji zadataka, nakon čega je usledio i svečani defile  pripadnika 4. brigade Kopnene Vojske.

Komentara: 0


#   Vranje   lokalna samouprava   Slobodan Milenković   Milosav Simović   Kopnena vojska   Kasarna "Prvi pešadijski puk"   Dan oslobođenja od Turaka   4. brigada Kopnene vojske
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima