Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osuda pretnji novinarima u Aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 26.12.2008. R. D. danas.rs

Osuda pretnji novinarima u Aleksincu

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje ponašanje opštinskog funkcionera u Aleksincu koji je zabranio novinaru opštinske RTV Alt da snima emisije političkog karaktera do održavanja naredne sednice lokalnog parlamenta, zakazane za 29. decembar, na kojoj bi, prema najavama, trebalo da budu smenjeni direktori javnih preduzeća, među kojima je i RTV Alt.

Novinari RTV Alt su obavestili NUNS da je njihov kolega javno, pred ostalim članovima redakcije, izjavio da ne sme doći na snimanje emisije (koja je u šemi televizije većdve godine) jer, kako je rekao, ima porodicu, školuje sina i zabrinut je za svoju egzistenciju. On, iz straha, svojim kolegama nije saopštio ime funkcionera koji mu je pretio.

NUNS poziva novinare da ne podležu ovakvim pritiscima, već da javno osude i imenuju one koji zloupotrebljavaju vlast direktno atakujući na slobodu informisanja i izražavanja. NUNS takođe poziva lokalnu vlast i odbornike u Skupštini opštine Aleksinac da javno osude i sankcionišu ovakvo ponašanje svog funkcionera i obezbede uslove za nesmetan rad svim novinarima.

http://www.danas.rs/vesti/srbija/osuda_pretnji_novinarima_u_aleksincu.73.html?news_id=149272


#   Aleksinac   osuda
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima