Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U DZ Kuršumlija nema tableta Ranisan

rssBookmark and Share

Kuršumlija 19.03.2011. Stefan Radović

Na stacionarnom odeljenju Doma zdravlja u Kuršumliji, verovali ili ne, nema najobičnijeg ''Ranisana" saznaje redakcije Južne Srbije od našeg dobro obaveštenog izvora iz ove ustanove.

U DZ Kuršumlija nema tableta Ranisan

Na stacionrnom odeljenju Doma zdravlja u Kuršumliji na kome je načelnica Dr Živana Radovanović, specijalista interne medicine i član prvostepene lekarske komisije, nema najobičnijeg ''Ranisana", u šta se lično uverio i naš novinar .

Nekoliko medicinskih sestara i pacijenata s kojima smo pokušali da porazgovaramo, kazali su nam da je tačno da na odeljenju trenutno nema "Ranisan" tableta, ali da imaju ampule koje se daju pacijentima.

Zbog saznanja do kojeg smo došli naš novinar se uputio ka stacionarnom odeljenju, kako bi lično proverio infomacije. Nakon kucanja na vrata, koja su bila zaključana, izašla je dežurna medicinska sestra (ime poznato redakciji).

Sestra : Izvolite ?
Novinar : Mene je poslala doktorka da mi date jednu tabletu Ranisana, užasno me boli stomak .
Sestra : Nemamo na odleljenju tablete Ranisana, samo ampule.
Novinar : Nemate ni jednu tabletu?
Sestra : Vratite se i recite doktorki da nemamo.

S obzirom na to da tokom jučerašnjeg dana nismo uspeli da stupimo u kontakt sa načelnicom pomenutog odeljenja Dr Živanom Radovanović, specijalistom interne medicine, kako bi nam objasnila zašto na odeljenju nema naobičnijeg leka Ranisan i da li je to jedini lek kojeg nema, redakcija našeg portalaje uputila je zvaničan mejl direktorki Doma zdravlja od koje tražimo da nam Dr Živana Radovanović u skladu sa pravom na slobodan pristup informacijama od javnog značaja odgovori na sporna pitanja.

Našoj redakciji se obratila starica koja se nedavno lečila na pomenutom odeljenju sa šokantnom  pričom koju zbog nedostatka dokaza, ali i zakona o informisanju na žalost barem za sada nismo u mogućnosti da objavimo.

 


#   Kuršumlija   medicinska sestra
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima