Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvara se javni servis u Nišu

rssBookmark and Share

16.12.2012. Autor: Z. Miladinović

Ministarstvo kulture i informisanja neće menjati nacionalnu Medijsku strategiju kojom je pored ostalog predviđeno formiranje šest regionalnih javnih servisa, jedan je od stavova sa nedavnog sastanka predstavnika ovog ministarstva sa rukovodstvom Niške televizije, čiji je osnivač Skupština grada.

Otvara se javni servis u Nišu
Na tom sastanku rukovodioci ove kuće predali su pomoćniku ministra kulture i informisanja Draganu Kolareviću i državnoj sekretarki Gordani Predić peticiju sa više od 35.000 potpisa građana jugoistočne Srbije, kojom se traži transformacija NTV u regionalni javni servis.

Predali su im i dve odluke Skupštine grada Niša sa identičnim mišljenjem.

„Državna sekretarka Predić ocenila je na sastanku da se „mora uvažiti poseban značaj Niša kao univerzitetskog, privrednog i političkog centra jugoistočne Srbije“. Kolarević i Predićeva informisali su rukovodstvo NTV-a da se priprema set medijskih zakona koji će regulisati oblast informisanja, elektronskih medija, nedozvoljene koncentracije vlasništva u medijima, javnih servisa i stranih sredstva informisanja. Na čelu radne grupe koja radi na setu zakona je Kolarević, koji je predstavnicima NTV „potvrdio da će biti implementirane sve smernice usvojene Medijske strategije“.

Direktor NTV Boban Rajković predstavio je na sastanku rad ove kuće, istakavši da ona „ispunjava sve tehničke i kadrovske uslove da bude regionalni javni servis“. Niška televizija jedina južno od Beograda poseduje reportažna kola i dva televizijska studija. Ima program na jezicima nacionalnih manjina, pokrenula je čitav niz društveno odgovornih akcija u cilju pružanja pomoći marginalizovanim društvenim grupama, a uskoro će uvesti vesti za osobe sa oštećenim sluhom, na znakovnom jeziku, rekao je on.

Komentara: 0


#   Javni servis   Regionalni javni servis   Boban Rajković   osobe sa oštećenim sluhom
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima