Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvaranje novog izletišta na "Borinom brdu" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 01.07.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Na radost mnogih Vranjanaca-rekreativaca, sutra se otvara izletište i rekreativni prostor na Borinom brdu iznad Vranja. Reč je o projektu koji je ''Planinarski klub Železničar 2006.'' dobio na konkursu grada Vranja iz oblasti ekologije u 2015. godini.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Učesnici akcije su, kako sami kažu, na rukama nosili alat, opremu, drvene konstrukcije i materijal za gradnju objekata. Pre nekoliko dana na radilište je izašlo čak 25 planinara, a bilo je dana kada su im u pomoć priskakali žitelji obližnje Sobine i posetioci Borinog brda. Izgradili su stolove sa klupama, prostor za logorsku vatru i piknik, kao i vidikovac odakle se pruža nezaboravan pogled na Vranje.

Na rekreativnom prostoru uredili su staze za trčanje od 400 i od 50 metara, postavili sprave za vežbanje i ljuljašku za najmlađe.

Sve to su radili da bi sugrađane vratili prirodi i kretanju, da im tu na 40 minuta hoda od centra grada ponude sadržaje za odmor i rekreaciju u prekrasnom ambijentu, u hladu borove šume, kaže naš dugogodišnji kolega, portparol kluba, Srboljub Nikolić.

Izletište i rekreativni prostor na Borinom brdu će svečano otvoriti gradska većnica za ekologiju Marina Đorđević i predsednik Planinarskog kluba “Železničar 2006.” Srđan Stošić, sutra u 10 sati. Na Borino brdo se kreće organizovano, pešice u 9 sati od zgrade Gradske uprave. Planinari pozivaju građane od 7 do 77 godina da im se pridruže i da nekoliko sati provedu zajedno u jednom od omiljenih izletišta Vranjanaca.


#   Vranje   izletište   rekreativno   Železničar planinari Niš   Srđan Stošić     Srboljub Nikolić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima