Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren DIS u Nišu

rssBookmark and Share

18.04.2013. Autor: Milan Mitić

Najveći trgovinski lanac u Srbiji, DIS, otvorio je u Nišu novi objekat. Investicija od pet miliona evra, još jedna je u nizu koja bi trebalo da Nišlijama, sa platama ispod republičkog proseka, pomogne da se lakše izbore sa teškom ekonomskom situacijom.

Otvoren DIS u Nišu

Na mestu gde je donedavno bila francusko-bugarska firma "Msje Brikolaž", sa 75 zaposlenih, koja je zbog nerentabilnog poslovanja zatvorena pre nekoliko meseci, otvoren je trgovinski lanac DIS.

Gužve kao ranijih godina, kada su u gradu otvarani neki drugi mega-marketi, nije bilo.

"Došla sam da pogledam iz znatiželje i da bismo možda uporedili neke cene u drugim marketima", kaže jedna Nišlijka.

"Moja pnezija da ne kažem kolika je, pa sam došla nešto jeftinije ako može da se kupi", dodaje druga.

U kupovinu i adaptaciju objekta, povrišine 6.000 kvadratnih metara, sa više od 12.000 artikala, uloženo je pet miiona evra. Investitor smatra da je tržište veliko i da uvek postoji mogućnost povećanja prometa.

Zoran Tirnanić, vlasnik DIS-a kaže da ono što žele da ponude građanima je u direktnoj vezi sa širenjem i povećanjem prometa, jer, to je, nažalost, kako kaže, jedini način da dođu do niže cene.

Za radna mesta u novom marketu konkurisalo je 12 i po hiljada ljudi, a posao je dobilo 90 radnika.

"Neće biti teško, biće mnogo posla, bićemo zadovoljni i kupci i mi. Znate kakvo je vreme, teško je naći posao, mnogo mi znači da radim", kaže jedna od zaposlenih u DIS-u.

U gradu u kome je bez posla skoro 37.000 ljudi, nova ulaganja su dobrodošla.

Gradončalenik Niša Zoran Perišić kaže da je otvaranje DIS-a doprinelo zaposlenju tih stotinak ljudi, kao i dalo mogućnost da građani Niša i regiona dođu do domaćih proizvoda.

Krajem prošle godine, zemljište u Nišu za novi objekat kupio je i nemački "Lidl". U gradsku kasu uplaćeno je 27 miliona dinara za objekat koji će najverovatnije biti otvoren iduće godine.


#   Zoran Perišić   radna mesta   bez posla
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima