Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pet dana odmora: Neradni dani i vremenska prognoza za vaskršnje i prvomajske praznike

rssBookmark and Share

18.04.2016. Južna Srbija Info, Tanjug

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, saopštilo je danas da će se u Srbiji praznovati od 29.aprila, zaključno sa 3. majem, jer se ove godine poklapaju Uskrs i Prvi maj -Praznik rada.
Oblačno i kišovoto za praznike.

Pet dana odmora: Neradni dani i vremenska prognoza za vaskršnje i prvomajske praznike

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, uskršnji praznici se praznuju počev od Velikog petka, zaključno sa drugim danom Uskrsa.

Vaskršnji praznici 2016. godine se, tako, praznuju počev od 29. aprila (petak) zaključno sa 2. majem (ponedeljak).

Prema istom Zakonu, u Republici Srbiji Praznik rada je državni praznik koji se praznuje 1. i 2. maja, koji ove godine padaju u nedelju i ponedeljak.

Ako jedan od dana kada se praznuje državni praznik Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

"S obzirom da 1. i 2. maj ove godine padaju u nedelju i ponedeljak, ne radi se i 3. maja (utorak). Neradni dani su od 29. aprila do 3. maja jer se ove godine Vaskrs i Praznik rada poklapaju", piše u saopštenju.

Vreme za praznike u Nišu i Srbiji

Što se tiče vremenske prognoze, kako najavljuju iz RHMZ praznici će proći sa oblačnim i kišovitom vremenom, gotovo u celoj zemlji, sa najnižom temepraturom od 8 stepeni i maksimalne do 21 stepen Celzijusa.

Moguće nepogode i grmljavina u Nišu.


#   neradni dani   Uskrs   vremenska prognoza   Ministarstvo rada   neradni dan   Prvi maj   Praznik rada   državni praznik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima