Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pojačana kontrola rada kafića u Nišu: Policija pretresa čak i automobile

rssBookmark and Share

28.02.2014. RTS

Policija u Nišu poslednjih 15 dana u posebnoj akciji na poboljšanju bezbednosti u gradu, proveravala je više od 1.000 ugostiteljskih objekata, a pretresani su i automobili. Legitimisano je više od 1.500 građana.

Pojačana kontrola rada kafića u Nišu: Policija pretresa čak i automobile

Bilans akcija, koje će se nastaviti i narednih dana u Nišu, su pet uhapšenih uličnih dilera droge i 73 prekršajne prijave za posedovanje recimo noža ili nenošenje ličnih dokumenata. Pojačana je i kontrola radnog vremena kafića.

Policija je kod gostiju kafića, kafana i noćnih klubova u centru Niša i parku Sv. Save pronašla: 26 paketića raznih droga, 13 noževa, 12 palica, tri suzavca u spreju, jedan pancir i jedan metalni boks.

Ništa od ovoga kad ide u grad ne nosi dvadesetjednogodišnji Jovan Krkić. On ne izlazi često, jer ujedno radi i studira. Nikad nije učestvovao u incidentima, ali zna da se dešavaju.

O pojačanoj policijskoj kontroli u gradu govore i mladi i roditelji. Oni kažu da se trude da kontrolišu izlaske dece, vikendom i do četiri ujutru.

Prekoračenje radnog vremena kontroliše turistička inspekcija, ali je to ujedno i narušavanje komunalnog reda. Noćni klubovi mogu da rade do četiri, kafići i kafane preko nedelje do ponoći, a petkom i subotom do dva sata.

Građani Niša protestom, povodom ubistva studenta medicine Vuka Stoiljkovića, osim što se suprotstavljaju nasilju, od nadležnih traže i veću sigurnost u gradu.


#   kontrola   ubistvo   bezbednost   kafić   Vuk Stoiljković   noćni klub
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima