Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policija apeluje : Smanjite brzinu vozila

rssBookmark and Share

30.03.2012. Autor : M.Mitić |

Policijska uprava u Leskovcu, apelovala je na sve vozače i učesnike u saobraćaju da brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju saobraćaja, posebno u ulicama u užem delu grada i ulicama sa povećanom frekfencijom saobraćaja, što je razlog za dodatni oprez.

Policija apeluje : Smanjite brzinu vozila

Podsećamo vozače da su dužni da poštuju saobraćajne propise i znakove, paze na ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola a da posebnu pažnju posvete pešacima kao najugroženijoj kategoriji učesnika u saobraćaju.

Obzirom da je došlo do poboljšanja vremenskih prilika i početka poljoprivedne sezone apelujemo na vozače poljoprivrednih mašina, da se pridržavaju zakonskih odredbi i propisa, a koje se odnose na učešće traktora, motokultivatora i dugih poljoprivrednih mašina u saobraćaju.

Ujedno, sa lepim vremenom došlo je do povećanja učešća mopeda i motocikala u saobraćaju na ulicama grada, pa ovoj kategoriji vozača upućujemo apel da poštuju pravila ponašanja u saobraćaju i koriste zaštitnu kacigu. Vozači ostalih motornih vozila mora da imaju u vidu povećano prisustvo motociklista na putu i omoguće im da budu ravnopravni i bezbedni učesnici u saobraćaju.

Protiv nesavesih vozača koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi zakona o bezbednosti saobraćaja, biće preduzete adekvatne mere.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima