Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policijska akcija: Ispravno vozilo - bezbedno vozilo!

rssBookmark and Share

04.07.2016. Južna Srbija Info

MUP Srbije i Auto moto savez Srbije u saradnji sa Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 4. do 9. jula 2016. godine, sprovešće preventivnu bezbednosnu akciju „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ u Nišu i teritoriji cele Srbije.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

U toku akcije obavljaće se besplatna provera tehničke ispravnosti vozila u cilju blagovremenog otklanjanja nepravilnosti.

Kako je saopštilo Ministrastvo unutrašnjih poslova Srbije, tokom sprovođenja akcije, koja za cilj ima pripremu vozila za bezbedno učešće u saobraćaju i povećanje stepena ispravnosti vozila na putevima, saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima, tokom koje će vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju.

Poseban akcenat biće na uređajima za upravljanje i zaustavljanje, uređajima za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanje pravila saobraćaja.

U slučajevima postojanja sumnje u tehničku neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila policija će vozače upućivati na kontrolni tehnički pregled, uz obavezno prisustvo policijskih službenika na liniji tehničkog pregleda.

Ukoliko se utvrde tehničke neispravnosti uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila biće preduzete mere, po osnovu Zakona o prekršajima, uz primenu posebnih mera bezbednosti – isključenje vozila iz saobraćaja.


#   policija   MUP RS   bezbednost     saobraćajna policija   tehnički pregled   Ispravno vozilo – bezbedno vozilo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima