Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

14. protest "1 od 5 miliona" u Nišu protekao uz manje "koškanje"

rssBookmark and Share

Niš 12.04.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Na protestu "Jedan od pet miliona" koji je u Nišu održan 14. put, na kome je govorio i jedan od lidera opozicija Boško Obradović, u jednom trenutku je došlo do manjeg fizičkog kontakta između obezbeđenja i nekoliko mladića koji su povicima "lopovi, lopovi" izražavali nezadovoljstvo skupom na Trgu kralja Milana i pokušali da prekinu govornike

14. protest "1 od 5 miliona" u Nišu protekao uz manje "koškanje"

Na sreću, nije došlo do većeg incidenta.

Na skupu je bio primetan broj policajaca, što do sada nije bio slučaj.

Večeras su ponovljeni su zahtevi za odlaskom aktuelnog režima, gradske vlasti, kao i slobodnim izborima na svim nivoima.

Organizatori "Pokret mladih-Za Niš bez straha", su pozvali građane da sutra u što većem broju odu u Beograd sopstvenim prevozom, jer, kako su naveli, režim je "zabranio" prevoznicima da voze građane na sutrašnji protest.

Za razliku od drugih gradova, protest u Nišu je nastavljen šetnjom do Ureda, preko Kamenog mosta, pored Banovine, da bi završio ispred Tvrđave.

Podsetimo, danas oko 15 sati...

Zbog situacije, kako kažu, koju režira Savez sa Srbiju, kao i zbog najvljenog dolaska, jednog od lidera opozicije Boška Obradovića, na večerašnji protest "1. od 5 miliona" u Nišu, odbornici vladajuće koalicije, odlučili su da ostanu u zgradi SG Niša i na taj način, ako treba zaštite tu gradsku instituciju.


#   Niš   Beograd   Boško Obradović   opozicija   Pokret mladih Niš bez straha   1 od 5 miliona
#1od5miliona @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima