Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

50 članova DS napustilo stranku

rssBookmark and Share

21.03.2013. Izvor: Kurir

Teško mi je da nakon 23 godine članstva napustim stranku, ali na ovaj čin sam se odlučio jer sam shvatio da u ovom odboru Demokratske stranke nema više demokratije, rekao Milorad Pribak, jedan od osnivača DS u Prokuplju.

50 članova DS napustilo stranku
Oko pedeset članova Demokratske stranke iz Prokuplja, predvođeni jednim od osnivača DS u ovom gradu Miloradom Pribakom, napustilo je ovu stranku.

Ova grupa demokrata se odlučila na ovakav potez nakon izbora za predsednika Okružnog odbora početkom marta, na kojima je ubedljivu većinu dobio dotadašnji predsednik Boban Lepojević i grupacija koju on predvodi. Tada su na videlo izašle unutarstranačke nesuglasice, koje su tinjale nakon što su demokrate izgubile lokalnu vlast i kada su se u stranci pojavile dve struje.

Demokrate koje su se odlučile da napuste stranku, kažu da su to uradili jer su stavljeni na listu nepoželjnih.

"Teško mi je da nakon 23 godine članstva napustim stranku. Na ovaj čin sam se odlučio jer sam shvatio da u ovom odboru Demokratske stranke nema više demokratije. Ovo je postala stranka DHS-ovaca, rotarijanaca i političkih trgovaca. Ja sam se u stranci, koju sam osnovao, našao na listi nepoželjnih. Oko šezdesetak ljudi su podneli zahteve da napuste stranku. Neki su to ranije uradili a neki će tek uraditi. Računam da će prokupačke demokrate ostati bez stotinak svojih do juče najvernijih stranačkih kolega", tvrdi Milorad Pribak, jedan od osnivača DS u Prokuplju i nekadašnji član Glavnog i Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Pribak kaže da će članovi koji su podneli zahtev za izčlanjenje raditi samostalno.

"Ne priključujemo se ni jednoj partiji i organizovaćemo se kao grupa građana ili kao pokret", rekao je on. Pribak ističe da među članovima koji su podneli zahtev za izčlanjenje ima i nekoliko odbornika DS u lokalnom parlamentu.
"Ne bih da baratam ciframa koliko će odbornika podržati našu ideju, ali ih ima. Više o tome će se znati narednih dana, kada se sve iskristališe", rekao je Pribak.

Aktuelni predsednik Okružnog odbora DS Boban Lepojević kaže da se radi o grupi koja je ubedljivo izgubila na izborima za predsednika Okružnog odbora.

"Ne postoje nikakve crne liste, pripadnost bilo kojoj stranci je lični čin. Oni su izgubili i imaju pravo da se ljute. Pribak je bio jedan od kandidata za predsednika Opštinskog odbora, ali je pre nekoliko dana povukao kandidaturu. Tvrdim da niko nije vršio pritisak da to uradi", prokomentarisao je Lepojević osipanje u svojoj stranci i naglasio da među onima koji žele da napuste stranku nema odbornika.

Inače, DS je na lokalnim izborima u Prokuplju osvojio najveći broj odborničkih mandata, 16 od 55, koliko ima lokalni parlament. Nakon prekomponovanja vlasti, DS su napustila četiri odbornika, tako da sada demokrate u skupštinskim klupama imaju 12 odbornika.


#   DS   Boban Lepojević
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima